Cothen, 5 februari 2018. In de heenronde werd nog makkelijk gewonnen van DSS, met de lijst van afwezigen zou dat dit weekeind wel eens anders kunnen worden. Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat ook DSS niet compleet kon spelen, dus op papier kon het een interessante wedstrijd worden.

Achtervolgen

Het is Fortissimo dat de score opent, en dat is ook de enige keer dat de ploeg uit Cothen op voorsprong komt. De rest van de wedstrijd zijn de dames van Fortissimo veroordeeld tot achtervolgen. Tot aan een kwartier voor het einde van de eerste helft gaat het redelijk gelijk op, toch is het DSS dat met name het initiatief heeft.
Met nog 10 minuten op de klok breekt het verzet van Fortissimo en loopt DSS weg van de ploeg uit Cothen. De bal wil er gewoon niet in aan de kant van de Heemskerkers, zelf niet als DSS met 3 speelsters op het veld staat. Ruststand 11-7.

Onoverbrugbaar

Pas na 10 minuten in de tweede helft kan Fortissimo het eerste doelpunt bijschrijven, de stand is dan inmiddels al 14-8, een onoverbrugbare achterstand zou je zeggen. Een korte opleving in het midden van de tweede helft zorgt er in ieder geval voor dat de stand wat dragelijker wordt.
DSS laat aan het einde van de wedstrijd ook nog de teugels wat vieren waardoor de stand nog dragelijker wordt. Eindstand 18-15.

Slechte wedstrijd

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Je hebt wel eens van die wedstrijden dat je niet laat zien wat je allemaal kunt. Niets ten nadelen van DSS maar we hebben zaterdag een van onze slechtste wedstrijden van het seizoen gespeeld. Aanvallend lukt eigenlijk niets, maar dat is natuurlijk ook de verdienste van de dekking van DSS. Ik ben blij dat we in dekking wel zijn blijven werken, maar daarmee alleen win je geen wedstrijden.”

Scores: Sophie Mocking 1, Myrthe Mocking 1, Demi van de Bildt 4, Jamy de Gier 2, Vivianne Hofman 3, Maaike Janssen 3, Isa van Leeuwen 1.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha