Wijk bij Duurstede, 5 februari 2018. Op zondag 4 februari 2018 hebben de leden van Karateschool Shiai-jo mee gedaan aan het Nederlands kampioenschap KATA te Spijkenisse. Shiai-Jo was met 11-tal deelnemers sterk vertegenwoordigd in een groot deelnemersveld, verdeeld in diverse categorieën.

Kata

Kata is een verplichte figuur in het karate. Het is te vergelijken met kunstschaatsen of wedstrijddansen. Bij de kata's is er een figuur van minimaal 20 standen (stappen) in een gevechtsvorm, waarin men diverse stoten, weringen en schoptechnieken moet laten zien. Hierbij is de houding en techniek van de individuele karateka van zeer groot belang. Een fout van bijvoorbeeld de vuist, de hand of een verkeerde stand van de voet, geeft strafpunten.

Categorie

Er werd in 5 categorieën gestreden, elke categorie staat voor een bandkleur en de categorieën waren onderverdeeld in leeftijden Pupilen (tot 11 jaar) en Junioren (van 11 tot 16 jaar) en groepskata. Men begon de wedstrijd met een verplichte kata, deze keuze wordt uit een willekeurige enveloppe getrokken. Gevolgd door een vrije kata, men kan dan zelf een kata kiezen, de punten die behaald werden met beide kata's gaven indien hoog genoeg een ticket voor de finaleronde. De beste 5 van iedere poule moesten nog een vrije kata lopen die niet hetzelfde mag zijn als de eerste kata.

Deelnemers

Voor Shiai-jo streden de volgende leden mee! Bij de pupillen, Jikke, Elise, Mansour, Jasper, Anais, Thije, Suus en Joris. Bij de Junioren; Renske, Jade, Dion. In de categorie Pupillen is Joris 1ste geworden en mag zicht Nederlands kampioen Kata noemen in de leeftijdscategorie tot 11 jaar. Anais is op de 2e plaats geëindigd en stond naast Joris op het podium.

Bij de junioren is Dion op een netten 4e plaats geëindigd, hij kwam een tiende punt te kort voor de 3e plaats, in een zeer sterk deelnemersveld.

De inspanningen van Renske werden beloond met aanmoedigingsprijs bij de Junioren.

De leden van Shiai-Jo kunnen terugkijken op een geslaagd en vermoeiend NK Kata.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha