Wijk bij Duurstede, 4 februari 2018. In de Bilt tegen de plaatselijke FC heeft CDW middels een 1-1 gelijkspel de aansluiting met een drietal teams te pakken gekregen. Het iets beter spelende De Bilt kwam in de eerste helft met 1-0 voor. Halverwege de tweede helft werd het 1-1. Op basis van werklust was dat verdiend. In punten (11) staat CDW nu gelijk met Loosdrecht en VVZ’49, De Meern heeft 12 punten en staat op de tiende plaats.

Vraagtekens

Als je een rechtsback, centrale verdediger en aanvallende middenvelder moet vervangen om uiteenlopende redenen moet je maar afwachten of het team samen weer kan brengen wat ze de vorige wedstrijd lieten zien. Als daar dan ook nog bij komt dat tegenstander De Bilt niet altijd met een vast systeem speelt is het logisch dat er in de bespreking op gehamerd wordt voorzichtig en gecontroleerd van start te gaan. Dat gebeurde dan ook, CDW keek de kat uit de boom totdat de vraagtekens duidelijk waren. De Bilt was meer aan de bal maar als er na ruim 20 minuten voor de thuisploeg 1 corner en 0 schoten op het doel van Sander de Zeeuw af kwamen is het eigenlijk best matig wat er te zien was. CDW zette daar ook weinig tegenover, beide verdedigingen voerden uit waar ze voor staan. In een fase waarin de thuisploeg even echt beter speelde sloegen ze ook toe. Het was na 36 minuten dat de rechterspits een voorzet mocht geven die naar Robin Notenboom teruggelegd werd. Die was even aan de aandacht ontsnapt en dat werd CDW funest. Op de lage schuiver in de verre hoek was Sander kansloos om die 1-0 te verhinderen. Tot de rust hield CDW daarna de schade beperkt. Aanvallen was er echter bijna niet meer bij mede omdat Ingmar de Wit na een ongelukkig botsing naar later bleek half groggy de rust haalde.

Goede kansen

Omdat ook back Marijn Kroodsma niet helemaal fit meer was kwam CDW in de tweede helft met Roderik Sybesma voor Ingmar en Sem Hoogduin voor Marijn. CDW was nu zeker gelijkwaardig aan De Bilt. Al in de eerste minuten na de rust waren er enkele grote kansen om de achterstand weg te werken of zelfs op een voorsprong. Eerst; 50e minuut, Jens van Doorn slalomt langs 4 man. Hij komt voor het doel en schiet tot ontzetting van hemzelf en heel CDW naast. Minder dan 2 minuten later stuurt de hard werkende maar vandaag ongelukkig spelende Luc van der Schans Floris van Dijk de diepte in. Ook dat ging maar net mis, Floris verschalkte wel de uitkomende keeper maar de lob ging ook net over het doel. Na die twee gemiste kansen pakte de Bilt weer even het initiatief maar afdwingen konden ze eigenlijk weinig tot niets. Halverwege de tweede helft was er nog een kans voor Floris. Vanaf links sneed hij de 16 meter in en werd bij zijn arm gepakt. De prima leidende scheids Spaan deed nu niet wat hij eerder regelmatig deed. Voordeel afwachten en was dat er niet alsnog fluiten. Floris was wat uit balans maar kon nog wel schieten, dat schot ging voorlangs en de scheids liet het er bij. De volgende minuut kreeg CDW wat het toen al wel verdiende, loon naar werken. Het werd gelijk. Een aanval werd afgeslagen maar dat werd wel een corner. Die kwam laag voor, en ging op wonderbaarlijke wijze langs een man of vijf. Bijna bij de tweede paal stond Roderik Sybesma op het juiste stekkie om de 1-1 binnen te tikken. Dat werd het sein voor de Bilt om er nog een schepje bovenop te doen. Maar CDW stond verder geen treffers meer toe. En keeper Sander was er altijd ook nog, als er al eens een bal tussen de palen gemikt werd pakte hij die met overtuiging. Het laatste kwartier speelde Tim Hoogduin nog voor de met een jetlag kampende aanvoerder Bart van de Leemkolk. Gescoord werd er niet meer, jammer was het nog wel dat de scheids Mano Bakkenes van de Biltenaren kort voor tijd met een rode kaart van het veld moest sturen. Met de 1-1 konden beide teams achteraf vrede hebben, beiden waren ze een helft iets beter dan het andere team. Voor CDW volgt nu weer een thuiswedstrijd, volgend weekend thuis tegen Geinoord op Marienhoeve om 14.30 uur. Maar hopen op een stuntje tegen de nummer 3, wie weet. Winnen en dan in polonaise van het veld en rechtstreeks door naar de carnaval. CDW speelde met; Sander de Zeeuw – Marijn Kroodsma (46 Sem Hoogduin) – Bart van de Leemkolk (76 Tim Hoogduin) – Frank Barte – Stefan Nesselaar – Rosh Rigter – Luc van der Schans – Ingmar de Wit (46 Roderik Sybesma) – Jens van Doorn – Tom Pijpers – Floris van Dijk.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha