Wijk bij Duurstede, 30 januari 2018. Tot aan de een-na-laatste wedstrijd voerden ze de ranglijst aan, Lotte, Claudia, Elin en Lisanne -het tweede jeugdteam van BC Ricochet. De inhaalwedstrijd van afgelopen vrijdag liet de meiden zakken naar de tweede plaats. Maar het kampioenschap? Dat kon nog!

Zondag ging het team de strijd aan in een rechtstreeks uit-duel met en bij de verse nummer 1, het vierde jeugdteam van de Nijmeegse club Mariken. De thuisclub zou kampioen zijn bij een gelijkspel en onze dames móesten winnen.

Claudia en Lisanne openden de dag met een dubbel in een zinderende 3-setter. Na verlenging pakten Claudia en Lisanne deze derde set met 26-28. Daarna ging Elin de baan op voor haar enkel. En na weer een spannende 3-setter werd de voorsprong uitgebouwd naar 2-0. Lisanne legde vervolgens een bloedstollende 3-setter neer die nét in haar nadeel uitviel. En na de enkel van Claudia was de stand weer gelijk, 2-2.

Inmiddels waren de meeste partijen in de sporthal afgerond en stroomde de tribune vol. Iedereen voelde dat er hier iets heel spannends aan de gang was!

In de vijfde partij was het voor ons team erop of eronder! Lisanne en Elin deden wat ze moesten doen en wonnen de partij in een keurige 2-setter. Spannender dan dit kon het niet worden! Het team dat de laatste partij zou winnen zou de kampioen zijn!

Elin en Claudia mochten namens hun team een gooi naar de winst doen. En dat deden ze. De eerste set glipte nipt door hun vingers en de tweede ging even zo nipt wél naar hun toe. Dit hadden we met z’n allen niet vooraf kunnen verzinnen. De laatste wedstrijd van het seizoen, de laatste partij en de derde set zou bepalen welk team met de eer mocht gaan strijken! Claudia en Elin waren inmiddels als een razende bezig en pakten de derde set, de partij en daarmee het kampioenschap!

Lijkt het jou ook leuk om te badmintonnen? Kom dan een keer meetrainen op woensdagavond of spelen op woensdag- of vrijdagavond! Kijk op de site van BadmintonClub Ricocchet voor meer informatie: www.bc-ricochet.nl.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha