Wijk bij Duurstede, 28 januari 2018. Strijdlust en nieuw elan hebben er voor gezorgd dat CDW de eerste kompetitiewedstrijd van 2018 winnend af kon sluiten. Een magistraal ingeschoten vrije trap van Floris van Dijk kort voor de rust was goed voor het enige doelpunt. Subtopper IJFC drong vooral na de rust wel aan maar een goed georganiseerd verdedigend CDW sleepte de winst over de drempel. Een belangrijke winst waarmee de aansluiting met de middenmoot weer in zicht komt.

Werk voor elkaar en ga genieten

Wezenlijk anders was het team op slechts enkele plaatsen, en dat nog meestal door nood geboren. Vaste keeper Ibrahim el Salih gaat binnenkort voor zijn studie weer naar het Midden Oosten en daarvoor kwam net als eerder Sander de Zeeuw weer in het doel. Aanvoerder Bart van de Leemkolk was op vakantie en voor hem speelde Roan van Zalingen. Verder begon trainer Maurice Pot met dezelfde spelers als voor de winterstop, wel legde hij enkele accenten anders waardoor het achterin stabieler moest worden. En dat lukte tegen IJFC redelijk tot goed. De boodschap, knok samen voor de punten werd uitgevoerd, het werd niet groots maar zeker wel redelijk wat de teams lieten zien. Met overheersende laatste linies en sporadische kansjes, 2 voor CDW en 1 voor de gasten ging het eerste halfuur voorbij. Wel hadden de bezoekers toen al 2x geel gescoord om zo snelle counters van CDW te onderbreken. Dan de 32e minuut, dat had een goal moeten worden. Linksback Stefan Nesselaar passt naar Floris van Dijk. Floris passeert een IJFC-er en zet prachtig voor naar spits Tom Pijpers. Die tikte de voorzet net naast. Dat gebeurde kort daarna ook aan de andere kant. Toen liet IJFC-er Nino Poeketi de verkeerd instappende Pim Plantinga zijn hielen zien en de voorzet werd door Erwin van Soolingen ook naast geschoten. We stonden weer gelijk met grote kansen. Dan de voorlaatste minuut van de eerste helft. Jens van Doorn slalomt langs enkele spelers en wordt net buiten het 16 metergebied onderuit geschoffeld. Een meter of 25 en rechts schuin voor het doel. Dat wordt Stefan Nesselaar of Floris van Dijk. Floris nam hem, en hoe. Prachtig, vol in de kruising, daar had keeper Michael Maaswinkel geen antwoord op. CDW ging met een 1-0 voorsprong rusten.

Zelf regie nemen en druk zetten

We geven IJFC geen kans, gaan zelf druk zetten en proberen de voorsprong uit te bouwen was de duidelijke instructie in de rust. Om dat kracht bij te zetten werd er zelfs offensief gewisseld. Marijn Kroodsma die als defensieve middenvelder al geel had gepakt werd vervangen door Luc van der Schans, een aanvaller pur sang. En dat werkte, Luc was vanaf de aftrap duidelijk aanwezig en zorgde direct voor enkele verrassende impulsen. De beste kans op de 2-0 was er in de 51e minuut. Ingmar de Wit was er echt helemaal door maar besefte dat blijkbaar zelf niet. In plaats van de ruimte te benutten draaide hij terug maar wist de bal nog wel bij Tom Pijpers te krijgen. Die schoot nog wel maar had weinig kans van slagen uit een te moeilijke hoek.

Gasten voeren druk op

Dat was de laatste grote kans voor CDW. Na de 60e minuut kwam IJFC met enkele aanvallende wissels en daar zette CDW met Roderik Sybesma voor Jens van Doorn een extra meer verdedigende speler voor in. Moeilijker werd het na 68 minuten toen scheids Barrales een tweede gele kaart gaf aan Pim Plantinga. Een te zware straf voor een onschuldige overtreding. Dat werd nog een kwart wedstrijd met 10 man voor CDW. Maar wat werd er gewerkt en geknokt, Sander pakte een paar goede ballen, Frank Barte en Roan van Zalingen heersten achterin en op het middenveld kregen Rosh Rigter (jubilaris met 101 wedstrijden) en Roderik wat vrije trappen tegen maar gezamenlijk werd de klus geklaard. Want IJFC kon ook weer niet te veel risico nemen, voorin loerden Floris ( Dani Rivera Campos de laatste 12 minuten) samen met Ingmar nog op dat ene kansje. Dat kwam er niet, maar ook IJFC kwam er niet door, 1-0 was en bleef het. CDW heeft nu 10 punten, VVZ’49 met 11 – Loosdrecht ook 11 en De Meern met 12 zijn door dit resultaat binnen bereik. Volgende wedstrijd; zaterdag 3 februari om 14.00 uur uit naar FC de Bilt. CDW speelde met; Sander de Zeeuw – Pim Plantinga – Roan van Zalingen – Frank Barte – Stefan Nesselaar - Rosh Rigter – Marijn Kroodsma (Luc van der Schans) – Jens van Doorn (Roderik Sybesma) – Floris van Dijk ( Dani Rivera Campos) – Ingmar de Wit en Tom Pijpers.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha