Langbroek 28 januari 2018. Er was bij SVL één en ander veranderd en de indruk bestond dat er een elftal zou aantreden met nieuw elan en een vernieuwd vertrouwen en dat alles nu goed zou komen. Bovendien begon de tweede helft van de competitie met op papier niet direct de moeilijkste tegenstander, GRC uit Giessen stond immers nog onder SVL. Hoe anders was de werkelijkheid, het werd de grootste nederlaag in deze competitie tot nu toe. 2-7 heet gewoon een zeperd.

De eerste helft was nog best het aanzien waard, temeer dat de Langbroekers een 0-1 achterstand voor de rust wisten om te buigen naar een 2-1 voorsprong en dat had zelfs hoger uit kunnen vallen als alle kansen die men kreeg benut waren. De tweede helft werd dan ook begonnen met veel opportunisme, vooral van de kant van de SVL-supporters. Hoe anders liep het. Door onnauwkeurigheden, onoplettendheid en slordigheden konden de GRCers er toen lustig op los scoren.

In de 7e minuut viel het eerste doelpunt voor GRC al door een fout in de verdediging. In de paar minuten die daar op volgden waren er zeker drie kansen voor de aanvallers van SVL, Willem Baay, Robin Jansen en Walter Cremers, maar nog geen doelpunten. Even later was Willem Baay er bijna door, maar werd teruggefloten wegens buitenspel en een geweldig schot van Walter Cremers werd door de GRC-keeper vakkundig tegengehouden.

In de 28e minuut werd een scherpe voorzet van Willem Baay door zowel Mitchel de Vaal als Selçuk Albayrak gemist. SVL had toen wel het betere van het spel en dat werd uiteindelijk in de 31e minuut beloond door een doelpunt dat uit een mooie aanval kwam waarbij Willem Baay en Mitchel de Vaal betrokken waren en Robin Jansen kon inschieten: 1-1. Toen in de 37e minuut de 2-1 door weer Robin Jansen viel, weer uit een prima gespeelde aanval, leek het er op dat SVL dit duel in zijn voordeel zou kunnen gaan beslechten. Na de rust was het gedaan met de thuisclub door zoals gezegd, onnauwkeurigheden, onoplettendheid en slordigheden. In de 55e min: 2-2 - 58e min: 2-3 - 59e min: 2-4 - 69e min: 2-5 – 81e min: 2-6 – 87e min: 2-7!! In 76e minuut miste Rik van Leeuwen tot overmaat van ramp ook nog een penalty door hoog over te knallen, wat op zich al een bijzonderheid is. Al met al een verdiende overwinning voor GRC dat goed van de fouten van SVL wist te profiteren. Jammer ook voor Kosterman die de coaching voorlopig heeft overgenomen en nog getracht heeft met Alex van Eem voor broer Rob in te wisselen en Danny Kuijer er af te halen voor Martijn Verkerk. Op de ranglijst zakt SVL een plaats naar positie 12 en zal degradatievoetbal moeten gaan spelen.

De opstelling: Paul Emons – Roben Schenk – Rik van Leeuwen – Bastin Hofman – Danny Kuijer (Martijn Verkerk) – Walter Cremers – Selçuk Albayrak – Robin Jansen – Mitchel de Vaal – Alex van Eem (Rob van Eem) – Willem Baaij.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha