Wijk bij Duurstede, 28 januari 2018. Effect 1 - VTV 4  eindigde in 3-7 .  Dat is een zeer matige start. Hoewel wel in ogenschouw moet worden genomen dat het eerste team van tafeltennisvereniging Effect meteen geconfronteerd werd met de zwaarste tegenstander in de poule. Bjorn Jansen begon roestig aan dit voorjaarsseizoen. De openingspartij won hij weliswaar in 5 games, maar daarvoor moest hij eerst een 1-2 game-achterstand wegwerken. Niettemin weer een knap staaltje tafeltennis tegen een geduchte tegenstander. Zijn overige wedstrijden won hij zo op het oog eenvoudig. Thom Dikhoff en Gert Loef kwamen er niet aan te pas. De tegenstanders waren voor hen een maatje te groot. Dus geen winstpartij voor hen deze week. Ook het dubbel Bjorn / Thom dat over het algemeen toch behoorlijk tegenstand kan bieden, kwam er vanavond niet aan te pas.

Effect 2 - Leerdam 2    3-7

Tóch is dit team gepromoveerd naar de 3e klasse. Voornamelijk op basis van de prima resultaten van Eric Toirkens in het vorige seizoen. Hij verloor vorig jaar in de vierde klasse geen enkele partij en speelde duidelijk onder in kunnen. Maar meteen werd duidelijk dat er in deze klasse uit een ander vaatje getapt gaat worden.
Zowel Gerard Wijman, Theo Wiegers als Eric Toirkens won één partij. Eric was nog wel dicht bij een tweede winstpartij, maar de 5e en laatste game liep niet en deze werd toch nog vrij makkelijk door Leerdam gewonnen.
Dubbel Theo/Eric won weliswaar één game, maar door de vele onnodige fouten werd ook  het dubbel door Leerdam gewonnen. Een matige start van dit team.
 

duo:Veenland 1 - Effect 1 3-2

Ruud van Os had zijn avond niet. Hij leek er met zijn hoofd niet bij en liep steeds te mopperen. Hiermee haalde hij zichzelf uit het spel en gaf zelfs tweemaal op een cruciale 10-9 stand een game weg met een foute service. Helaas geen winstpartij voor deze overigens begaafde technische speler.
Harrie Groeneveld moet het meer hebben van verdedigen. In zijn beide enkelspelen moest hij tot het uiterste gaan in vijf games. Maar hij wist ze beide winnend af te sluiten. De tweede partij was met name erg spannend. Twee games op rij met 9-11 verlies en de derde game met 7-10 achter en dus drie matchpoints tegen. Toch draaide hij de wedstrijd om door de game met 18-16 te winnen. Ook de beide volgende games gingen met nipt verschil naar Effect. 
Het anders zo stabiele dubbel kwam er deze keer niet aan te pas. 

Effect 2 - HTTC 5    2-3

Effect 2 is gepromoveerd naar de vierde klasse en mag dit seizoen laten zien dat ze daar thuishoren. Ondanks het verlies, is dit helemaal geen slecht begin. Zowel Chris Arisse als Jeroen van der Geer won één partij.  De eerste twee games van het dubbel werden nét verloren, de derde game werd eenvoudig door HTTC gewonnen.
 Een mooie start die vertrouwen geeft.

 

Vita - Effect 5   3-2

Alle begin is moeilijk. Ook deze wedstrijd eindigde in een 3-2 stand. Een nederlaag met 3-2 tegen Vita, maar het had net zo goed 3-2 winst kunnen zijn. De spelers waren erg aan elkaar gewaagd. Paul Eriks maakte met zijn routine de twee enkelspel punten. Olfert Zwakman startte sterk, maar zijn tegenstander had nog wat moeilijke services voor hem. Daar kreeg Olfert geen vat meer op. Ook de 2e tegenstander had net wat meer in huis. Vrij kansloos werd verloren. Het dubbel moest de beslissing brengen maar John Maas en Paul Eriks waren onvoldoende op elkaar ingespeeld om tegen een ervaren dubbel van Vita succes te behalen. 

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha