Wijk bij Duurstede, 7 januari 2018. De jaarlijkse clubkampioenschappen bij tafeltennisvereniging Effect zijn een prooi geworden voor Bjorn Jansen. Alle leden die waren doorgedrongen tot de beste zestien spelers van vereniging Effect streden zaterdag 6 januari om het kampioenschap.

Enkele verrassingen

In de voorrondes waren enkele verrassingen te noteren. Rob Hamoen verraste Gerard Wijman in een spannend onderling duel, dat hij nipt naar zich toe trok. Deze overwinning was meteen doorslaggevend voor een plek in de kwartfinales. Een tweede verrassing was de winst van Nathalie van Kuijk op Jeroen ven der Geer. Met prachtig aanvallend spel sleepte ze er niet alleen een vijfde game uit, maar wist deze ook nog met 14-12 winnend af te sluiten. Doordat Jeroen in de overige wedstrijden meer punten verzamelde, plaatste hij en niet Nathalie zich voor de kwartfinales. In de kwartfinales werd Rob Hamoen gekoppeld aan Bjorn Jansen. Ondanks de zes klassen verschil, bood hij goed weerstand. Hij moest Bjorn evenwel in drie games zijn meerdere erkennen. In de halve finale won Bjorn Jansen moeizaam van de technisch zeer goed spelende Eric Toirkens. De andere halve finale werd een prooi voor Thom Dikhoff die afrekende met teamgenoot Gert Loef.

Veel weerstand

In de finale bood Thom Dikhoff onverwacht veel weerstand en er moeste vier games aan te pas komen voor Bjorn Jansen zich tot clubkampioen kon kronen. De strijd om het brons werd een eenvoudige prooi voor Eric Toirkens ten koste van Gert Loef. De strijd om plek vijf werd door Harrie Groeneveld gewonnen. Ruud van Os werd zesde. Het toernooi was een mooie voorbereiding op de voorjaarscompetitie. Belangstellenden die eens een balletje willen slaan zijn op donderdagavond vanaf 20.00 uur van harte welkom in de zaal op sportpark Marienhoeve.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha