Langbroek, 18 december 2017. De overwinning kwam over als een geschenk voor de feestdagen, voor zowel de spelers als voor de supporters van SVL. Was de eerste helft niet echt heel goed, maar toen het eerste doelpunt was gescoord leek de geest uit de fles en speelde SVL als vanouds en droop de geestdrift er van af.

Net als een week geleden begon de wedstrijd met een venijnig schot op het vijandelijke doel; in de achtste minuut, na een aardige aanval, trok Rob van Eem de trekker over, maar de bal belandde in de handen van de keeper. In minuut twintig veerde men overeind toen Danny Kuijer van grote afstand een schot loste, maar dat ging net over. Door commentaar op de leiding kreeg de Deltaspeler met nummer elf een gele kaart en even later was er ook één voor de ingevallen nummer zestien. In de 41e minuut haalde Willem Baaij flink uit, maar ook dat leverde niets op. De rust ging in met de brilstand op het bord.

De tweede helft was nog maar twee minuten oud toen Robin Janssen een terug rollende bal van de keeper koelbloedig tegen de touwen wist te werken. De voorsprong was daar. 1-0!

Rob van Eem die een behoorlijke trap had opgelopen werd afgelost door Martijn Verkerk. SVL speelde daarna als weleer en dat leidde in de 50e minuut bijna tot de 2-0 toen Robin Janssen een afgepaste voorzet op Martijn Verkerk losliet, die maar net miste. Twee minuten later kwam de uittrap van Paul Emons via twee stations weer bij Martijn Verkerk terecht en die had toen geen moeite om de 2-0 wel aan te laten tekenen. En weer twee minuten later wist Mitchel de Vaal de overwinning wel zo goed als zeker vast te stellen door er fraai 3-0 van te maken. De vele toeschouwers zagen een enthousiast en goed spelend SVL. In 67e minuut waren we getuige van bijna weer een doelpunt; de kopbal van Mitchel belandde via het hoofd van een Deltaspeler op de kruising van het doel. Tegen het einde van de match waren er nog twee wissels: Mitchel de Vaal werd gewisseld door Anis el Makrini en Roben Schenk door Erik Eckeveld. Een wel verdiende overwinning die gevierd ging worden met een feestelijke boerenkoolmaaltijd. Na de winterstop gaan we verder op 27 januari met een thuiswedstrijd tegen GRC. Wij wensen spelers, leiding en iedereen die SVL lief is uitbundige feestdagen en fijne jaarwisseling toe.

Opstelling: Paul Emons – Roben Schenk (Erik Eckeveld) – Rik van leeuwen – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers – Robin Janssen – Rob van Eem (Martijn Verkerk) – Selçuk Albayrak – Mitchel de Vaal (Anis el Makrini) – Willem Baaij.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha