Wijk bij Duurstede, 3 december 2017. Effect 1 heeft de laatste competitiewedstrijd met 7-3 verloren tegen het op volle sterkte optredende SVE. Bjorn Jansen kwam in zijn eerste partij maar moeilijk op stoom , maar hij wist een dreigende nederlaag in de vijfde game toch nog ruim te voorkomen. Maar hij moest wel alles uit de kast halen. Daarna mocht Gert Loef het opnemen tegen kopman Sean en wist verdienstelijk mee te spelen, maar winnen was niet in beeld. Hetzelfde gold voor Thom Dikhoff tegen Ole. De derde en tevens laatste game kwam Thom dichtbij , maar net niet dus. Het dubbel ging na een 2-0 voorsprong in games toch nog met 3-2 verloren. Ole en Sean speelden het slim en vonden door te spreiden steeds meer de diepe hoeken, waardoor het niet meer te belopen was voor met name Dikhoff. Gert Loef begon daarna hoopgevend tegen Niels, maar aan het einde van de eerste game volgde de kentering en verloor hij toch nog. Daarna kon Gert nog redelijk bijblijven maar de winst bleef buiten zicht. Bjorn wist zijn tweede partij van de avond redelijk overtuigend binnen te slaan tegen Ole. Thom verloor vervolgens tegen Sean. Een stuntje voor hem zat er niet in. Gert Loef wist zijn volgende partij geen kleur te geven. De lenigheid van Ole werd hem te veel. Thom streed voor wat hij waard was in zijn laatste partij van de avond tegen Niels. Winst was diverse malen binnen bereik, maar toch ging het mis. De vierde game ging nipt verloren, waarna de vijfde game er eentje te veel bleek. Bjorn Jansen trad de laatste partij van het seizoen aan tegen Sean en wist hem wederom te verschalken. Dit maal door het speltempo te vertragen. Uiteindelijk is Effect 1 als vierde geëindigd. In principe afdoende voor klasse behoud. Maar bij de NTTB weet je maar nooit.

Effect 2 - SVO 4 6-4

Op basis van onderling resultaat is Effect 2 op de tweede plaats geëindigd en SVE op de 3e plaats. Het gehoopte en een beetje verwachte kampioenschap zat er helaas niet in. In de voorjaarscompetitie een nieuwe kans. Want eigenlijk speelt dit team onder zijn niveau in deze vierde klasse. Gerard Wijman speelde met een nieuw rubber op zijn plank. Maar daar moet eerst wat meer mee geoefend worden. Het liep niet als gewenst. Helaas geen winstpartij voor Gerard deze keer. Theo Wiegers kreeg zijn revanche: won hij in de heenwedstrijd geen enkele enkelpartij, deze keer was hij goed voor maar liefst twee winstpartijen. Eric Toirkens is duidelijk de kopman van dit team. Hij stond geen enkele game af en won ook deze keer alledrie zijn partijen ogenschijnlijk eenvoudig. Een mooie 100% score voor hem dit seizoen => alle dertig partijen gewonnen! Het dubbel Gerard/Eric had weinig moeite met het duo uit De Meern. In drie games werd gewonnen. Duo-competitie.

Effect 1 - ZTTV 2 0-5

Geen enkele winstpartij en ook geen fraaie seizoensafsluiter voor Effect 1. Door deze uitslag werd ZTTV bovendien kampioen. Om dit te bereiken hadden ze een extra sterke speler meegenomen, die deze competitie nog niet in het team had gespeeld. Toch werd het team niet weggespeeld door de kampioen. Ondanks de nederlaag eindigde Effect wel op de vierde plaats, wat klassenbehoud betekent. Ruud van Os begon ongelukkig aan de avond en verloor de eerste partij in vier games. Harrie Groeneveld kwam in zijn eerste partij ook niet goed uit de startblokken en keek als snel tegen een 0-2 game-achterstand aan. Hij vocht zich terug tot 2-2, maar toch ging de vijfde game helaas op het nippertje naar ZTTV. Het dubbel ging ook verrassend naar ZTTV. Effect had tot dan toe alle dubbelspelen gewonnen in de competitie. Maar Harrie en Ruud verloren deze keer in drie games.

Effect 2: kampioen in de 5e klasse en promotie!

Dankzij een klinkende overwinning van 4-1 op maandag en een zeperd van Iduna in hun laatste wedstrijd, is Effect 2 tóch kampioen. Jeroen van der Geer won zijn beide partijen. Chris Arisse kon de spanning niet aan en verloor zijn eerste partij van de avond. Dat leek onvoldoende maar de onverwachte nederlaag van concurrent Iduna leverde toch nog het kampioenschap op. Gefeliciteerd!

Effect 3: 5e plaats

Helaas verloor Effect 3 hun laatste wedstrijd en bezetten ze nu de 5e plek in de poule. Het is afwachten of Hilly Hakkers en Nathalie van Kuijk via dispensatie in de 5e klasse kunnen blijven.

Effect 4: kampioen in de 6e klasse en promoveren

Effect 4 was na de wedstrijd van vorige week al niet meer te achterhalen door de concurrentie. Paul Eriks en Rob Hamoen zijn de verdiende kampioen. Gefeliciteerd!

Effect 5: 2e plaats

Een zeer knappe en onverwachte tweede plaats voor Olfert Zwakman, John Maas en debutant Mazen. Kampioen de Schans bleef Effect 5, dankzij een 4-1 overwinning in de laatste wedstrijd, twee punten voor.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha