Wijk bij Duurstede, 3 december 2017. Na alweer een bedroevende start met na 5 minuten al 2-0 op het bord voor de thuisploeg dreigde het weer een zware middag te worden voor CDW. Dat het toch 2-2 stond bij de rust was te danken aan een mooi doelpunt en een met wat mazzel verkregen strafschop. Na de rust werd het al weer snel 3-2 en daar kon CDW weinig tegenover stellen. Via goals in de 60e en 86e minuut liep Roda daarna naar 5-2.

Waarschuwen helpt niet

Het klopte feilloos, bij de bespreking werd er gewaarschuwd voor een overdonderende start van Roda’46. Ze hebben net als wij een jong team en die gaan er vanaf de aftrap vol tegenaan om snel op voorsprong te komen. Dus wees alert en laat je niet verrassen. Tsja, als het dan zo wordt dat de rechterspits zich na 3 minuten vrij kan lopen en de iets teruggelegde pass vanaf de rand 16 metergebied door Freek van Belzen binnengeschoten mag worden dan doe je het als CDW niet goed. Maar het kon nog erger, 5e minuut; vrije trap rechts van het doel die Menno Majolee tussen de palen mikt en die er zomaar in gaat. Dan kan je rustig van collectief falen spreken. Een pluspunt ten opzichte van de vorige wedstrijd was dat het nu “slechts een kwartier” duurde voordat CDW wakker werd. Dat leverde direct een kans op die met een corner eindigde. Die nam Jens van Doorn prima, hij bereikte Roderik Sybesma die de kans met een te slappe kopbal die ook net naast ging liet liggen. Het antwoord van Roda kwam direct daarna, van afstand knalde Freek van Belzen op de lat. Uit het niets kwam de 2-1 in de 17e minuut. Een Roda aanval werd onderschept en rechterspits Floris van Dijk pikte de bal rechts op de eigen helft op. Hij begon aan een run van 60 meter langs enkele spelers van de thuisploeg. Mede door goede loopacties van Ingmar de Wit en Jens van Doorn werden de centrale mensen weggelokt en daar profiteerde Floris van. Hij dreigde af te gaan spelen maar ging gewoon rechtdoor en liet keeper Jaap de Greef geen kans. Na een botsing moest een duizelige Pim Plantinga na 30 minuten vervangen worden door Sem Hoogduin. Dan de 32e minuut. Roda verdediger Guido den Daas kegelde Rosh Rigter onderuit in het 16 metergebied net op het moment dat de bal 15 meter daarvandaan was en over de zijlijn was gegaan. Scheids van den Boogaard zag de overtreding en floot, dat werd een rode kaart voor de boosdoener. CDW mazzelde met de ook toegekende strafschop. Die schoot Bart van de Leemkolk raak maar dat had dus een ingooi moeten zijn. Maar het was wel 2-2 en Roda moest met 10 man verder maar tot de rust veranderde er niets aan de stand.

Kansloos

Ondanks het mannetje meer speelde CDW na de rust eigenlijk een kansloze wedstrijd. Dat kwam zeker door ook nu weer te slap te beginnen daarom vloog de 3-2 al na 5 minuten binnen. Eigenlijk was het de eerste keer in de hele wedstrijd dat Frank Barte even ruzie met de bal had en er bovenop stapte. Pure pech maar daar loerde Daan Banning op en hij schoot de bal onder Ibi door. Frank was al niet topfit aan de wedstrijd begonnen en na dat doelpunt werd hij vervangen door de van een blessure herstelde Robbin van den Berg. In de 61e minuut werd het helemaal een kansloze missie om nog terug in de wedstrijd te komen toen het Daan Banning weer lukte met een laag schot in de verre hoek de 4-2 aan te tekenen. CDW probeerde met het inbrengen van Thom Huisman voor Bart van de Leemkolk de bakens nog te verzetten maar er lukte weinig meer. Roda ging wel door, kreeg kans op kans maar pas in de 86e minuut werd het 5-2 toen het ook Maties van Heesbeen lukte om een vrije trap ineens binnen te schieten. Maar de ellende was nog niet ten einde, in de 89e minuut maakte linksback Tim van Ravenhorst een te harde overtreding tegen Roda’s rechterspits. Dat was ook goed voor rood, en dat kwam er ook. Dus de laatste minuten was het weer 10 tegen 10 maar toen was het al lang beslist. Wonden likken dus maar weer, en kijken of het dan wel lukt als zaterdag a.s. Victoria uit Hilversum op bezoek komt. CDW speelde met Ibi el Salih – Pim Plantinga (Sem Hoogduin) – Frank Barte (Robbin van den Berg) – Bart van de Leemkolk (Thom Huisman) – Tim van Ravenhorst – Rosh Rigter – Roderik Sybesma – Tom Pijpers – Jens van Doorn – Ingmar de Wit – Floris van Dijk.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha