Wijk bij Duurstede, 26 november 2017. Op eigen veld heeft een dramatisch slecht begin aan de wedstrijd tegen koploper Almere er toe geleid dat CDW al binnen 11 minuten met 0-2 achter stond. Langzaam kwam daarna het herstel en vooral in het laatste kwartier kwam CDW sterk terug. Maar het laten liggen van een open kans en een via de lat uit het doel stuitende bal zorgden er voor dat het bij rust niet 2-2 maar 0-2 was. De tweede helft was Almere in het begin ook weer iets beter maar CDW was nu wel bij de les. Maar als je dan sterker wordt maar van zeker vier opgelegde kansen er pas eentje in de laatste minuut binnen schiet gaat het weer fout en verlies je dus met 1-2.

Slechte traditie

Het maakt niet uit, thuis of uit, tegen VVZ, Loosdrecht, Odysseus en De Meern kreeg CDW in de eerste 10 minuten al een tegentreffer om de oren. En vandaag tegen Almere werd die slechte traditie weer moeiteloos herhaald. Sterker nog, al in de 5e minuut lag de 0-1 al achter Ibi en omdat de Sint al in het land is kreeg Almere dit doelpunt cadeau omdat de lange bal op de buitenspel staande rechterspits afgevlagd had moeten worden. Dat signaal bleef uit, en dan reageert de scheids natuurlijk ook niet. In eerste instantie kon Ibi het schot van de rechterspits nog tegenhouden maar op de rebound van Kevin Vermey was hij kansloos. Maar niet alleen de assistent had even een vormdipje, heel het team was in het eerste deel niet bij de les. Logisch dat Almere dan kansen krijgt en een daarvan maakten ze prachtig af. Van achteruit werd Mike de Blieck aangespeeld met een lange bal die net achter back Tim van Ravenhorst kwam. De Almeerse spits Lesley Vlieger werd afgeschermd door Frank Barte en Bart van de Leemkolk maar die konden niet voorkomen dat de vanuit het middenveld opgekomen Scott Barkema bij de eerste paal opdook en de 0-2 onhoudbaar binnen schoot. Daarna duurde het nog wel ruim 20 minuten voordat CDW die tik te boven kwam. Langzaam kwam er weer wat voetbal in en het spelbeeld werd van tegenhouden naar goed meedoen en zelf initiatieven tonen veranderd. Er kwamen kansen, de eerste nadat Dani Rivera Campos ineens in de spits opdook en daarna Tim van Ravenhorst nog met een goede pass aan wist te spelen. De keeper was kansloos maar hij kreeg hulp van de lat. Het schot stuitte via de lat uit het doel. Dan zit het ook weer helemaal niet mee, dat scheelde millimeters. Een volgende kans kreeg Jens van Doorn. Na een goede slalom was hij er echt helemaal door en net op het punt dat hij kon schieten of passen naar Ingmar de Wit was er even twijfel. Het werd schieten, dat schot werd geblokt en de corner die nog wel kwam werd slecht genomen. Dat was kort voor de rust die dus met 0-2 inging.

Beloning blijft uit

De tweede helft was CDW beter bij de les. Almere was in het begin iets beter en weer probeerden zij met lange ballen de fors uit de kluiten gewassen spits Vlieger in stelling te brengen. Maar CDW was nu wel bij de les en vanaf de 55e minuut was CDW gewoon beter. Maar ja, als je dan op de helft van de tegenpartij komt of zelfs regelmatig in hun strafschopgebied binnendringt is het ook wel handig als eindpass er op het juiste moment komt. Dat was regelmatig een probleem ook nadat Floris van Dijk er ingekomen was voor Dani en even later kwam Tom Pijpers voor Bryan van Engelen. En er kwamen ondanks die te vele slordigheden dotten van kansen onder meer na een goede actie van Floris van Dijk die vanaf rechts er langs ging. Hij passeerde de back en de keeper maar zelfs die voorzet werd niet afgemaakt en rolde gewoon voorlangs het lege doel. De net in het veld gekomen Tim Hoogduin ging in de 84e minuut een duel aan met een Almeerder. Daarbij zag de verder prima fluitende scheids Eren als enige een overtreding en gaf een strafschop. Ibi zorgde voor gerechtigheid en stopte de pingel. Kort daarna, Tom Pijpers is er door en heeft een schietkans. Jammer, weer volgt een slechte keuze, Ingmar stond er slechter voor dan hij, want werd door 2 man gedekt, weg kans. Dat Floris van Dijk er in de 89e minuut met een harde knal bij de eerste paal nog 1-2 van maakte is puur voor de statistieken. Dat doelpunt had veel meer waarde gehad als die eerdere grote kansen ook benut waren. Nu waren de druiven weer zuur, en bleef de beloning uit. Te meer ook omdat CJVV uit bij Geinoord gewonnen had en CDW dus nu weer met de rode lantaarn opgescheept zit.

Volgende week volgt de uitwedstrijd in Leusden tegen Roda’46. CDW speelde met ; Ibrahim el Salih – Pim Plantinga – Frank Barte – Bart van de Leemkolk – Tim van Ravenhorst – Roderik Sybesma – Rosh Rigter ( Tim Hoogduin) – Jens van Doorn – Bryan van Engelen ( Tom Pijpers) – Dani Rivera Campos (Floris van Dijk) – Ingmar de Wit.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha