Wijk bij Duurstede, 24 november 2017. Bij bridgeclub Dorestad is het gebruikelijk dat er tussen twee parenseries gedurende één speelavond aandacht wordt besteed aan de variant Viertallen. Zij die er de voorkeur aan geven om daar vanaf te zien spelen in de variant Paren. Er zijn dus twee speelvarianten en de uitslag van deze wedstrijden op 23 november 2017 staat verderop.

Workshop

Zoals al werd aangekondigd is er a.s. maandagavond 27 november 2017 weer een workshop Bridge. Die wordt gehouden in het E & E Gasthuis in Wijk bij Duurstede en begint om 19.30 uur. De duur is ca. 2 uur en de kosten zijn slechts € 2 per persoon. Opgeven voor deze workshop kan nog via het e-mailadres van bridgeclub Dorestad Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Trap niet in de ruitenval

Op spel 7 is Oost leider in een 4 schoppen contract. In het biedverloop hebben Oost/West schoppens, klavers en ruitens genoemd. Ondanks het ruitenbod van Oost komt Zuid uit met ruiten 3. Hoe moet de leider deze uitkomst interpreteren?

Zal Zuid met ruiten uitkomen om de heer sterk te maken? Het zou kunnen, maar dit is zeer onwaarschijnlijk. Het is riskant en daarom ongebruikelijk om onder je heer uit te komen, zeker als de tegenpartij in die kleur heeft geboden. Meestal help je de leider dan met zo’n uitkomst. Je moet er daarom rekening mee houden dat Zuid iets bijzonders in petto heeft en je op het verkeerde been probeert te zetten. Hij zal ongetwijfeld een introever willen maken. Trap daarom niet in zijn ruitenval en zie af van de (ogenschijnlijk gratis) snit. Ga er van uit dat ruiten heer bij Noord zit en neem de uitkomst in West met het aas. Doe je dat niet dan kun je wachten op een introever. Het contract is geen probleem, maar in een parenwedstrijd is een slag meer of minder essentieel voor de score.

Uitslag Viertallen

 1. Anja Lucassen en Elly Everts, 34 imps
 2. Tonny Rijkenhuizen en Kees Kroon, 30 imps
 3. Henny Luiten en Jan van Beek, 28 imps
 4. An Pastoors en Ben van Schijndel, 18 imps

Uitslag Paren

 1. Arna van Schijndel en Theo Roeleveld, 63.67%
 2. Ank Lancee en Irene Rietveld, 61.08%
 3. Rudyard Regout en Max van Putten, 58.42%
 4. Gerda Fraza en Peter Perdon, 57.60%
 5. Janny Pastoors en Lidwien van Grinsven, 57.38%
 6. Arnold Pastoors en Arno Lodder, 56.58%
 7. Mariet Smits en Thea Smit, 55.10%
 8. Ditty Verschoor en Adri Vergeer, 54.96%
 9. Wil Schram en Maarten Veen, 54.33%
 10. Luus en Ad Wesseling, 51.58%
 11. Sabrina van der Horst en Ton Lancee, 50.87%
 12. An van Wijk en Evelien Brocken, 50.40%

De anderen scoorden lager.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha