Wijk bij Duurstede, 19 november 2017.Misschien dat de eerste twee minuten van de wedstrijd voor SVL waren, maar de overige achtentachtig, op wat Langbroekse speldenprikjes na, waren duidelijk voor een veel beter voetballend Sliedrecht. Was het onderschatting of gemis van kwaliteiten van de thuisploeg? Dat laatste moet gevreesd worden. Maar, om niet direct bij de pakken te gaan neerzitten, er kan door hard werken in de trainingen zomaar een ommekeer plaatsvinden want individueel hebben de meeste spelers van SVL genoeg in huis.

Complimenten

Voetbal is een spel van conditie, precisie en samenspel en alle drie ontbraken bij de thuisclub in deze wedstrijd. Sliedrecht liet zien hoe dat wel moet, complimenten daarvoor. In de tweede minuut loste Danny Kuijer een schot op het doel dat helaas mis ging. Even later werd het duidelijk dat Sliedrecht snode plannen had en was ook direct gevaarlijk, zoals in de 7e minuut met een schot op de paal. Vloeiende aanvallen volgden elkaar op en dat leidde in de 13e minuut tot het eerste doelpunt al hadden zij daar de medewerking van Kuijer voor nodig: de bal kwam verkeerd van zijn schoen en Paul Emons was kansloos: 0 -1. In de 20e minuut kreeg men een demonstratie te zien van hoe simpel voetbal kan zijn door prima samenspel waardoor de bal heel eenvoudig in het doel geschoten kan worden: 0- 2. Tien minuten later nog zo’n vloeiende aanval en was de 0 – 3 een feit. En SVL sukkelde voort. Hoewel, in de zesendertigste minuut was er een goede combinatie van Alex van Eem met Martijn Verkerk, maar er was niemand die het af kon ronden.

Ruststand 0 – 3

De tweede helft begon met Mitchel de Vaal die de niet fitte Willem Baaij verving. SVL begon ook met wat meer elan aan deze tweede helft wat een paar kleine kansen opleverde en in de 60e minuut zelfs een dikke kans voor Alex van Eem die de door Mitchel de Vaal aangereikte bal niet langs de Sliedrechtse keeper kreeg. In de 65e minuut ruimde Martijn Verkerk het veld voor Aziz Salama. Sliedrecht dat zich in de tweede helft alleen maar hoefde toe te leggen op verdedigen balde nog één keer de vuist en wist in de 86e minuut de 0 – 4 ook nog aan te laten tekenen.

Opstelling: Paul Emons – Roben Schenk – Rob van Eem – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers – Martijn Verkerk (Aziz Salama) – Anis el Makrini – Selçuk Albayrak – Alex van Eem – Willem Baaij (Mitchel de Vaal).

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha