Wijk bij Duurstede, 5 november 2017. Op het sportcomplex van de Utrechtse universiteit is het CDW niet gelukt zelfs maar bij benadering aan te klampen aan het goede spel van de vorige week. Bij de rust was het 2-0 in een wedstrijd die bijna net zo slecht was als het weer. En het regende de hele wedstrijd, dan weet men wel hoe het was. Dat werd na de rust niets beter, ook toen waren er af en toe kansen en mogelijkheden, maar als je de tegenpartij bij corners en vrije trappen drie keer de kans geeft koppend te scoren, en er ook nog 2 doelpunten van dichtbij binnengelopen worden mankeert er toch iets aan de organisatie en taakverdeling. Dat zijn in totaal maar liefst 5 doelpunten die op minder dan 5 meter van het doel door tegenspelers gescoord worden. Kort voor tijd lukte het nog de enige tegentreffer te maken. Dus de teller bleef steken op 5-1 voor de gastheren.

Lekker tikken

Als je uit speelt bij de nummer 2 van de ranglijst is het logisch dat je behoudend start. Dat gebeurde ook uit bij Odysseus. CDW had ook iets aan de opstelling moeten sleutelen, Robert Overvest ontbrak wegens een blessure waardoor Bryan van Engelen er bij kwam. Het basisteam; Ibi El Salih - Pim Plantinga - Bart van de Leemkolk - Frank Barte - Bryan van Engelen - Stefan Nesselaar - Rosh Rigter - Marijn Kroodsma - Ingmar de Wit - Jens van Doorn - Tim van Ravenhorst. In de eerste 10 minuten kwam CDW eigenlijk niet van de eigen helft af. Odysseus mocht de bal rond tikken en opkomen tot net na de middenlijn. Daarna begon het defensieve werk van CDW en dat lukte vrij aardig. En als het dan meezit lukt de eerste counter ook nog. Rosh Rigter begon er aan vanaf het middenveld, stoomde op over rechts en keeper van Kollenburg had de nodige moeite met de lage schuiver. Wat als die er wel in gaat? Maar als je dan amper 1 minuut later het deksel op de neus krijgt is dat zuur. Vrije trap op rechts niet ver van de cornerhoek voor Odysseus. Hoge bal voorbij de 2e paal in het 5 metergebied terug gekopt en de rake kopbal van de spits. Na die 1-0 waren er af en toe momenten dat CDW zich wat herpakte maar Odysseus was over het algemeen beter. De paar kansen die er altijd wel komen gingen verloren, Bryan kwam er eens helemaal overheen maar zijn pass op Tim van Ravenhorst was onnauwkeurig, Jens van Doorn wurmde zich er enkele malen door maar kreeg geen enkele ruimte om te schieten en een afzwaaier van Stefan Nesselaar ging richting UMC. In de 40e min. werd een doelpunt na een corner van Odysseus wegens hands afgekeurd. Uitstel van executie, in de 44e minuut werd een voorzet van rechts binnen gegleden. Rust 2-0.

We gaan het laten zien

Met Roderik Sybesma en Tom Pijpers voor Stefan Nesselaar en Pim Plantinga hoopte CDW na de thee de bakens nog te kunnen verzetten. We kunnen beter, en dat gaan we laten zien klonk het. Nou dat lukte dus niet. De goede wil was er, met enkele goede counters in de eerste 10 minuten, maar die brachten door slordige eindpasses naar de spitsen niets op. Als dan in de 55e minuut de 3-0 valt en weer uit een corner die van dichtbij binnen gelopen wordt zinkt de moed je toch in de schoenen. Natuurlijk, het is een verdedigingsfout, maar als je dan ziet dat de centrale verdediger helemaal van achteruit bijna ongehinderd het hele veld over mag steken en op het doel kan schieten gaat er vooraf al veel mis. De corner kwam er omdat Ibi het schot uit zijn doel ranselde. Maar we waren er nog niet, amper 10 minuten later, corner, kopbal, doelpunt en 4-0, en nog bijna een half uur te gaan. Mijn aantekeningen van dat doelpunt; corner Ody, veel beweging en duwen en trekken aanvallers, bij CDW allemaal kijkers, en niemand die eens een duwtje uitdeelt of een shirtje van een tegenspeler test op sterkte. Bij het ingaan van het laatste kwartier besloot Tim van Ravenhorst een goede counter met een lastig schot, dat bokste de keeper uit zijn doel. Uit de corner die dat opleverde kwam nog een corner en die werd van de doellijn gehaald, dat zit dan ook weer niet mee. Odysseus doceerde nog eens hoe het wel moet, in de 83e minuut werd het 5-0. Natuurlijk weer uit een corner, de tweede keer vandaag dat de bal met het lichaam door een Odysseus-speler over de lijn gelopen werd. Ingmar tekende 1 minuut later voor de 5-1. Maar de trieste conclusie is wel dat ook Odysseus geen wonderploeg is maar dat CDW zich bij wedstrijden zoals vandaag zelf in de voet schiet door zo slecht en slordig te verdedigen. Volgend weekend is er bekervoetbal, een weekje rust voor het team met een kleine kans dat er dan enkele spelers van de blessurelijst af komen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha