Wijk bij Duurstede, 4 november 2017. Na de overwinning van vorige week heeft Effect 1 deze week weer twee punten aan het totaal toegevoegd. Koploper Hilversum verwachtte na de simpele 5-0 overwinning in de heenwedstrijd weer een makkie. Daarvan was nu echter geenszins sprake. Het werd een latertje. Bijna alle partijen werden in vijf games beslist en standen van 13-11 waren eerder regel dan uitzondering. Ruud van Os was net iets te ongeduldig en verloor zijn beide enkelspelen op het nippertje. Harrie Groeneveld kon een knappe overwinning bijschrijven door zijn tweede partij van de avond winnend af te sluiten. Het dubbelspel werd door de beide Wijkenaren ogenschijnlijk simpel gewonnen. Twee punten tegen de toekomstig kampioen stemde tot tevredenheid.

Effect 2 - Iduna 2 eindigde 1-4

Een zware en ook teleurstellende nederlaag tegen de directe concurrent voor het kampioenschap, Iduna. Effect 2 heeft nu een gelijk puntenaantal, maar staat tweede op basis van onderling resultaat. Dat was een forse tegenvaller voor het team dat tot nu tot soepel draaide. Gelukkig voor Effect redde Jeroen van der Geer de avond door de laatste partij van de avond toch nog te winnen, al was het in vijf games. Het dubbel werd in vier games verloren, alleen de 1e game werd gewonnen. Daarna was het geloof verdwenen.

Effect 4 - VITA 4 leverde een fraaie 5-0 winst op

Effect 4 gaat hierdoor riant aan de leiding en lijkt hard op weg naar het kampioenschap en de vijfde klasse. Hekkensluiter Vita had weinig in te brengen. Slechts één game werd afgestaan. In zijn eerste partijvan de avond moest Rob Hamoen de eerste en enige game afstaan. Hij behoudt echter zijn ongeslagen 100% status in deze competitie. Hij heeft alle partijen tot nu toe gewonnen. een prima prestatie. Paul Eriks deed niet voor hem onder. Hij maakte de games wel spannend, maar won toch beide enkelspelen in drie games.

Effect 5 - TVP 5 3-2

Als het zo doorgaat wordt Effect 5 nog kampioen. Een van de concurrenten TVP uit Putten waarvan de mannen uit Wijk de eerste wedstrijd (onverdiend) met 3-2 verloren was tegenstander afgelopen donderdag. Hun analyse was dat de dubbel wel weer de doorslag zou geven. Ze wilden perse in een startopstelling beginnen, waarbij Mazen bij het serveren op tegenstander Joop zou serveren. Joop heeft een matige backhand en een hele goede forehand. Mazen kon daar niet goed met zijn service op anticiperen, zodat de meeste opslagen snoeihard en onbespeelbaar terug kwamen. Helaas gaven de tussentijdse instructies in het Nederlands geen goede oplossing. Tegenvaller voor TVP was echter dat Olfert Zwakman bedacht had deze avond minimaal een enkelspel te winnen. Toen dat tegen de eerste tegenstander niet lukte moest de tweede er aan geloven. Twee overwinningen in 3 games van Mazen en eentje van Olfert in vijf games waren voldoende voor de 3-2 overwinning. Het moet niet gekker worden of het team wordt na vijf seizoenen als laatste te zijn geëindigd kampioen en mag het team uitkomen in de 5e klasse. Mazen is er ruim aan toe. Olfert en John nog niet, zo vinden zij zelf. Maar we kennen het spreekwoord over de beer en de huid. Dus nog een paar weken wachten.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha