Wijk bij Duurstede, 23 oktober 2017. Sinds september volgt Daan ten Heuvel het fulltime judo programma op Sportcentrum Papendal. Dat betekent dat Daan daar nu elke dag traint en ook woont. Afgelopen week vond het Wereldkampioenschap onder 21 jaar plaats in Zagreb, Kroatië. Op zondag nam Nederland deel aan het teamtoernooi. Daan is toegevoegd aan de selectie om deel te nemen in het team. Een mooie bekroning op het harde werken en een mooie ervaring voor Daan. Het team bestaat uit vier dames en vier mannen.

Halve finale

In de eerste ronde moest het team van Nederland het opnemen tegen Georgië. Deze partij werd met 5 tegen 3 gewonnen. In de tweede ronde was Oezbekistan de tegenstander. Deze partij werd ook gewonnen met 5 tegen 3. Door deze overwinning behaalde het team van Nederland de halve finale. In de halve finale was Duitsland de tegenstander van Nederland. In de halve finale werden er vijf van de acht partijen gewonnen. Daan verloor helaas de partij tegen Duitsland met een wazari, maar draaide na het punt wat hij tegen kreeg wel een goede partij. Na deze overwinning behaalde het team van Nederland de finale. In de finale was Japan de tegenstander. Japan was een maatje te groot voor de judoka’s van het Nederlandse team. Daan begon zijn partij goed tegen Japan, maar kwam uiteindelijk in een houdgreep terecht en verloor de partij. Uiteindelijk was het een hele mooie dag voor het Nederlandse judo.

Het team met daarin Daan behaalde een hele mooie zilveren medaille tijdens de Wereldkampioenschappen Teams. Gefeliciteerd Daan met deze mooie prestatie!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha