Wijk bij Duurstede, 10 oktober 2017. De MO19 van CDW is dit seizoen goed begonnen. Hebben ze in de bekercompetitie al twee van de drie wedstrijden met overtuiging gewonnen, de reguliere competitie gaat evenzo goed. Met drie gewonnen wedstrijden uit drie gespeelde wedstrijden, staat de score op 100%. En dat terwijl deze meiden na twee kampioenschappen afgelopen seizoen in de MO17, nu een klasse hoger zijn gaan spelen. Ze zijn niet alleen een leeftijdscategorie omhoog gegaan, maar ook dus nog in de eerste klasse ingedeeld.

Nat en glad

Afgelopen zaterdag moesten de meiden aantreden op een zeer nat en glad grasveld in Amersfoort bij AFC Quick 1890. CDW ging vol vuur van start en kreeg meteen de eerste kansen, helaas ging de bal er elke keer nèt niet in. De tegenstanders kregen 1 tegenaanval die uit de handen van Esther glipte en hun snelle spits twijfelde niet en schoot gedecideerd de 1-0. Dat was een tegenvaller want CDW was de sterkere partij. De meiden rechtten hun rug en al heel snel kwam er een goede voorzet van Samira op onze linkspoot Lisa van Wijk, die de bal er met rechts meteen in schoot, 1-1. Vrij snel daarna kwam er weer een aanval over links met Lisa van Wijk, die de bal er gedecideerd in schoot, 2-1! Dat gaf vertrouwen, maar de tegenstanders waren taai. Met een gericht schot vanuit het middenveld werd hun snelle spits zo nu en dan goed vrij gespeeld. Deze spits twijfelde niet en had een goed schot en de 2-2 viel dan ook.Toch bleven de meiden werken, ook al werd het steeds lastiger op het gladde veld. Samira speelde zich mooi vrij en met een schitterend afstandsschot scoorde ze de 3-2 Vlak voor rust kreeg hun spits weer de kans om te schieten, 3-3 ruststand.

Niet gewonnen geven

CDW voelde aan alles dat ze kans hadden en beter voetbal speelde, maar deze tegenstander was taai en gaf zich niet zo maar gewonnen. Beide ploegen waren niet bereid zich gewonnen te geven, wat leidde tot heel leuk voetbal met mooie acties en hard werken.Na 10 minuten in de tweede helft viel de 4-3 van wederom de voet van Samira. Vrij snel daarna was er weer een aanval die na een terugkaatsbal in het strafschopgebied door Maud erin werd geschoten, 5-3 voor CDW. Dat gaf even een beetje lucht met nog 20 minuten te gaan. Quick bleef ook leuk voetballen en counteren, maar alle aanvallen werden afgeslagen. Een kleine 10 minuten voor het fluitsignaal lukte het Quick om er toch nog eentje te scoren, 5-4. Oei dat was jammer. CDW bleef echter scherp en werkte echt keihard om de voorsprong te behouden, wat ook lukte. Na 10 spannende minuten floot de scheidsrechter dan eindelijk af, CDW wint met 5-4!De meiden staan nu met 9 punten uit 3 wedstrijden 4de in de poule, gebaseerd op doelsaldo. Aankomende zaterdag 14 oktober speelt deze MO19 om 10 uur thuis tegen Soest MO19-1. Zaterdag 21 oktober spelen ze hun laatste (uitgestelde) bekerwedstrijd tegen Amsterdam-Buitenveldert, ook om 10 uur op de CDW velden.

Stand

De MO17 begint ook te draaien en heeft in de competitie nu 1 verlies en 1 winstpartij genoteerd. Ging de eerste wedstrijd nog verloren, afgelopen weekend werd er met 3-1 gewonnen van DOVO.

MO15 team

Het vernieuwde MO15 team, aangevuld met nieuwe jonge speelsters, zit nog in de opstartfase, maar draait al heel aardig. Afgelopen weekend hebben ze zich laten zien tegen 't Goy MO15, een team wat al twee jaar samenspeelt. Ze hielden goed stand maar moesten de eer laten aan hun tegenstanders, 2-4

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha