Wijk bij Duurstede, 8 oktober 2017. Op Mariënhoeve tegen VVZ’49 uit Soest liep CDW al vroeg tegen een achterstand aan. Een erg makkelijk gegeven stafschop benutte VVZ al in de 4e minuut, die 0-1 werd ook de ruststand. In de tweede helft kregen de bezoekers nog 2 cadeautjes, nu niet van de scheids maar van CDW. In 3 minuten werd het 0-3. Daarna ook een cadeaupingel voor CDW dat werd 1-3 en aansluitend leek het er even op dat het nog gelijk kon worden. Maar het ging weer net als vorige week uit bij JSV. CDW mist kansen en wordt afgeslacht door een counter, ook nu werd het net als toen 1-4. De rode lantaarn is voorlopig voor CDW.

Handig versierd

Dat spelers van een team met ervaring in de eerste klasse iets meer gepokt en gemazeld zijn dan diegenen zonder die ervaring werd al in de 4e minuut duidelijk bij CDW-VVZ’49. De Soester spits werd in een duel om de bal met Bart van de Leemkolk iets tegen zijn dijbeen geraakt en ging onderuit.cdw vvz49 20171007 2048
De scheids stond zeker op 20 meter afstand maar hij kon zelfs met enkele spelers in zijn zichtlijn zien dat het een pingel was. Die handig versierde strafschop ging er dus in, geen slechte ruggensteun voor de gasten. Die tik kwam het spel van CDW zeker niet ten goede, pas in de 22e minuut was er sprake van een aanval waarin de achterhoede van de gasten getest werd. Maar dat moment legde ook de zwakte van CDW bloot, een redelijk goede voorzet kwam voor de pot en dan is er geen spits die daar iets mee doet. Ook de gasten maakten geen overweldigende indruk, maar als ze al eens counterden werd het wel gevaarlijk. Tot de rust waren ze nog zeker met drie of vier mogelijkheden dreigender dan CDW. Als je het aan de kansen meet was de voorsprong van VVZ verdiend.

Beleving en samen er voor werken

In de rust is men het er over eens, we kunnen beter, samen gaan we er voor werken het tij te keren. Maar die hoop bleek ijdel, er kwam te zelden verbetering in het spel van CDW. Het was net als na een regenachtige eerste helft en dan tegen beter weten in hopen op een zonnetje in de rug na de pauze. Er veranderde niets. Een voorbeeld, 49e minuut een harde voorzet van Jens van Doorn. Er was niemand voor het doel en omdat geen de VVZers er zin in had die bal achter zijn eigen keeper te schieten of lopen werd het een losse flodder. Dan de 52e minuut, balbezit op het middenveld voor CDW. Een pass naar linkerspits Jens wordt onderschept, de crossbal naar de linker aanvaller van VVZ komt er onmiddellijk achteraan. En dan is er weer zo’n momentje, de verdedigende actie is er wel maar de kopbal komt toch bij de speler van VVZ. Die komt schuin vrij voor Ibi en schiet via diens handen de 0-2 binnen. Voor de 0-3 kan bijna alles wat er in de vorige regels staat herhaald worden. Nu kreeg keeper Ibi zijn handen zelfs meer achter de bal maar dan staat er bij de tweede paal geen CDW-er die opruimt maar een Soester aanvaller die merci zegt en de 0-3 binnentikt. Daarna liep het voor geen meter meer bij CDW en dan gaan de beste kansen ook nog verloren. Kort na de 0-3, een voorzet Rosh Rigter en kopkans Ingmar de Wit. Geen keeper van VVVZ die er bij kan, nou dan maar tegen de paal, dus dag kans. Enkele minuten later is Robbin van den Berg mee en krijgt een schietkans in de 16 meter. Dat mislukte ook, het werd een rollertje naar de keeper. De ook niet groots fluitende scheids trok in de 71e minuut wel een kleine rekening recht. Nu kreeg CDW een stafschop cadeau na licht aantikken van invaller Tom Pijpers. Bart van de Leemkolk benutte die 1-3. Zowaar kwam er daarna nog een kans, weer kopte Ingmar op de paal, nu kwam de rebound bij Robert Overvest en die schoot naast. Ja achteraf had CDW in de fase tussen de 60e en 75e minuut zonder zelfs groots te spelen de stand minstens gelijk kunnen trekken. Maar dan gelden weer de wetten dat als men in een bepaalde hoek zit en de klappen vallen enz. Het laatste kwartier moesten de gasten met 10 man door, een verdediger pakte zijn tweede gele kaart. Het werd ook nog 1-4, met wat spelers doorgeschoven om in een poging nog iets te forceren werd een goed uitgevoerde counter door de linkerspits van de gasten benut. De volgende wedstrijd is uit naar Geinoord in Nieuwegein. Beslist geen gemakkelijke opgave om van die hatelijke 0 punten af te komen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha