Wijk bij Duurstede, 7 oktober 2017. Effect 1 heeft deze week een ietwat teleurstellend gelijkspel behaald tegen TVS 1 uit Scherpenzeel. Het teleurstellende deel was dat Thom Dikhoff wederom een mooie voorsprong in de vijfde game niet wist te verzilveren en dat Gert Loef tegen de kopman van TVS net niet wist door te drukken. Daarmee werden de kansen op een ruime overwinning vergooid en moest het team genoegen nemen met een 6-4 overwinning tegen de op papier laagvlieger uit Scherpenzeel. Het wordt wellicht een beetje saai, maar Bjorn Jansen zorgde wederom voor drie belangrijke winstpunten en wist met Thom Dikhoff aan zijn zijde het altijd belangrijke dubbel vrij eenvoudig te winnen. Gert Loef voegde daar nog een punt aan toe door Reinout - de man met de lastige services - in drie straight games naar huis te sturen. Bjorn verloor in zijn enkelpel geen enkele game, terwijl Thom nog nooit zo veel games op een avond won (maar helaas geen punten) en Gert ging gaandeweg de avond beter spelen, hetgeen resulteerde in het belangrijke winstpunt. Zo blijft het team de concurrenten voor degradatie - TVS en HTV - nog steeds ruim voor. Nu volgen echter de twee sterkste teams in de poule. Opdracht is nu om daar voor een verrassing te zorgen.

Effect 2 - Bunschot 2 6-4

De kleinst mogelijke winst ook voor Effect 2. Eric Toirkens pakte ook deze week drie punten, waarbij hij één game afstond aan Bunschot. Hij blijft goed en onverstoord spelen en is werkelijk belangrijk voor de punten. Zo langzamerhand een stabiele factor die steevast goed is voor twee of drie punten. Het lastige spel van alledrie de tegenstanders uit Spakenburg verraste Theo Wiegers en Gerard Wijman. Wellicht toch een vorm van onderschatting? Gelukkig voor de Wijkenaren pakten zij toch nog allebei één winstpartij. Dubbel Gerard/Eric kwam te laat op gang om de eerste game te pakken, maar de drie daaropvolgende games werden wel gewonnen. Daardoor werd de wedstrijd toch met winst afgesloten. duo

De Schans 3 - Effect 4 1-4

Effect 4 doet nog volop mee voor het kampioenschap, slechts drie punten achter op de nummer 1, maar wel met één wedstrijd minder gespeeld. Paul Eriks kwam moeizaam op gang, hetgeen resulteerde in de enige verliespartij van Effect op de avond. Rob Hamoen was ongenaakbaar. Hij won beide partijen ogenschijnlijk simpel. Het dubbel was spannend tot de laatste game. De vierde game werd ternauwernood gewonnen en de laatste game was nóg spannender: 10-12. Een mooie, verdiende en ruime overwinning.

Ook team 5 vertrok naar Montfoort. Ook dit Team ging ook met een zege naar huis. Maar dat was wel wat onverwacht, omdat de tegenstanders al hadden bewezen sterk te spelen. Maar ook zij waren niet bestand tegen de weer geconcentreerd spelende Maazen. Beide tegenstanders van De Schans hadden duidelijk mentale problemen met zijn goede spel. John Maas daarentegen had niets in te brengen tegen de beide spelers van de Schans. Niet zo heel raar, want beide hebben een veel hogere rating. De nederlagen van hem in de enkelspelen verraste de tegenstanders echter in het dubbel. Waar ze dachten met druk op hem ook de partij te winnen, en daarmee kwamen ze bedrogen uit. Het kostte weliswaar 5 games maar het punt ging naar Effect Afgezien van de onverdiende nederlaag in het dubbel in Putten, is team 5 een moeilijk te kloppen koppel. Een mooie 3-2 zege was het resultaat.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha