Wijk bij Duurstede, 1 oktober 2017. Uit bij JSV in Nieuwegein zakte vooral in de eerste helft bijna het hele team van CDW door de ondergrens. Dat leverde een verdiende 2-0 voorsprong voor de Nieuwegeiners op. Dat CDW meer in zijn mars heeft dan het vertoonde voor de rust werd daarna bewezen. Een betere instelling en vechtlust werd in de 60e minuut beloond met de 2-1. JSV was toen echt even de weg kwijt, maar jammer genoeg kon CDW daar verder niet van profiteren. Een mooie counter van JSV leverde de 3-1 (75e min.) en ook de genadeslag voor CDW op. In de allerlaatste seconde werd het ook nog 4-1.

De weg kwijt

Dat Stefan Nesselaar op zaterdagochtend afhaakt met een blessure, en Bart van de Leemkolk na de warming-up ook moest melden dat hij niet kon spelen was pure pech. Vooral ook omdat Robert Overvest en Rosh Rigter er ook niet bij waren moest er behoorlijk aan het team van CDW gesleuteld worden. Dat zijn dan misschien redenen waarom het minder loopt. Maar de manier waarop diegenen die wel in het veld kwamen in de eerste helft acteerden was van de meesten individueel ondermaats en als team zeker niet goed genoeg om een getergd JSV dat vorige week door TOV weggecounterd werd de baas te zijn. Eigenlijk was CDW een belangrijk deel van de eerste helft de weg kwijt. JSV was meestal heer en meester op het middenveld en van daaruit konden de buitenspelers aan het werk gezet worden. Dat gebeurde veelvuldig, vooral CDW’s back Pim Plantinga werd regelmatig geklopt met lange ballen waarna vooral JSV-er Enzo Genee gevaarlijk kon worden. Omdat Ibi el Salih enkel keren goed redde en Frank Barte door sterk verdedigen ook nog menige hachelijke situatie de baas bleef duurde het ruim een half uur voordat JSV toe kon slaan. Het eerste doelpunt viel na 32 minuten toen de goed leidende scheids Nefkens een vrije trap aan JSV gaf. Die legde Martijn Kroneman hoog voor de pot bij de tweede paal. Ondanks enkele CDW-ers werd de bal eerst terug voor het doel gekopt en daarna van dichtbij tegen het net. Die 1-0 schudde CDW niet wakker, amper 2 minuten later was het Bjorn van der Horst die een voorzet van Enzo Genee tot 2-0 promoveerde. Daar bleef het bij tot de rust, wat CDW betreft waren er in die 45 minuten maar enkel goede momenten waarvan de meeste door verkeerde keuzes ook nog eenvoudig te verdedigen waren voor JSV.

Herstel

Vanaf de 46e minuut werd Pim uit zijn lijden verlost, voor hem kwam Tim Hoogduin er in als rechtsback. Dat er meer in CDW zit dan het lauwe spel van voor de rust werd ook al snel duidelijk. Zorgelijk was weer wel dat er oplapwerk van fysio Ruben aan te pas moest komen om Frank Barte en Benjamin Polman weer een beetje wedstrijdfit voor die tweede helft te krijgen. De eerste aanvallen waren wel weer voor JSV, maar daarna nam CDW de touwtjes wat meer in handen. De eerste keer dat de JSV keeper op de proef gesteld werd was bij een schot van Ingmar de Wit, hij redde ten koste van een corner. Die leverde weer een schot uit de tweede lijn van Floris van Dijk op, wel net naast, maar de dreiging was er nu wel. De al even trekkebenende Benjamin Polman ging er toch af na 60 min, voor hem kwam Youri Reimert. Youri begon met een totaal mislukte pass maar was kort daarna de aangever van de 2-1. Hij kopte een ingooi door en de bal kwam via een verdediger van JSV bij Roderik Sybesma. Die verraste iedereen met een laag schot, dat ging strak langs de paal binnen.

JSV wankelt

Nog een half uur te gaan, en wat niemand voor mogelijk leek gebeurde toch, de volgende 10 minuten was het de beurt aan JSV om de draad even helemaal kwijt te zijn. Er kwamen enkele prima mogelijkheden voor CDW om nog eens te scoren. Jens van Doorn kapte zich prima vrij. Zo’n aktie had hij voor de rust ook al eens toen had hij te veel tijd nodig. Nu deed hij het stukken beter, keeper Martijn Scholman moest vol aan de bak en redde ten koste van een corner. Dan een goede corner van Floris van Dijk die bij Roan van Zalingen kwam. De harde voorzet was goed, maar niemand liep er tegen aan, weer een kans weg. En dan is er ineens die counter van JSV in de 75e minuut. Dat ging snel en secuur. Spits van der Horst was naar de vleugel uitgeweken. Zijn voorzet ging over de hele naar de rechterspits, die legt de bal terug en Daan van der Valk had een makkie om de 3-1 in te schieten. Dat was de genadeklap. Roan knalde nog wel een keer een vrije trap op de vuisten van de keeper, Jens en Ingmar glipten er nog een keer door en Floris schoot naast, maar dat was het wel. Het laatste kwartier kreeg JSV nog enkele zeer goede kansen om de score nog op te voeren. Dat lukte uiteindelijk in de allerlaatste seconde, Bjorn van der Horst had twee pogingen nodig, maar dat leverde wel de 4-1 op.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha