Wijk bij Duurstede, 30 september 2017. Deze week was teleurstellend voor de reguliere teams van Effect. Beide teams verloren.

Het eerste team ging roemloos met 7-3 ten onder tegen Gispen 1

Deze keer verzorgde Bjorn Jansen in Culemborg in zijn eentje de drie punten voor Effect. Hij moest daar wel dieper voor gaan dan anders. Twee partijen gingen over de volle vijf games, waarvan de eerste tegen Jeroen Che bijna de verlenging in ging. De strijd tussen Jeroen en Bjorn was dus mooi om als neutrale toeschouwer te bekijken. Mooie, lange rally's die over en weer verdeeld werden. Gelukkig voor Effect had Bjorn de scherpte in de vijfde game bij 9- 9 weer helemaal terug en kon hij deze game winnend afsluiten. Gert Loef kon deze avond geen potten breken. De gewrichten worden soms wat sleets. Jammer, maar helaas. Hij zal er tegen de directe concurrenten om degradatie beslist wel staan. Thom Dikhoff wist in zijn laatste partij van de avond tegen Thomas een game-achterstand van 2-0 goed te maken en kwam in de beslissende vijfde game zelfs met 8-3 voor, maar helaas voor hem was het niet genoeg om het af te maken. Gebrek aan koelbloedigheid was de oorzaak. Het dubbel ging dit keer ook overtuigend naar Gispen.

Woerden 6 - Effect 2 6-4

Helaas net geen gelijk spel tegen de huidige nummer 1 in de poule. Dus een tegenvaller voor team twee, dat toch wel degelijk kampioensaspiraties heeft na de degradatie van vorig seizoen. Zes partijen werden pas beslist na vijf games. Dat maakte het een lange speelavond. Alleen Eric Toirkens wist met goed spel en door het hoofd koel te houden alledrie zijn partijen te winnen. Theo Wiegers speelde twee vijfsetters, waarvan hij er één won. Gerard Wijman won deze keer geen enkele partij. Dubbel Gerard/Eric kwam pas in de derde game op stoom, maar dat was te laat. Deze game ging met 12-10 verloren, dus te laat om nog voor de winst te gaan.

Duo-competitie SVO 1 - Effect 1 2-3

Voor Effect 1 pas de eerste wedstrijd van de competitie. Eric Toirkens begon goed met winst in 4 games. Harrie Groeneveld maakte er een spannende pot van, maar verloor de tweede partij van de avond in de vijfde game met een netballetje voor de tegenstander 12-10. Hoewel niet echt ingespeeld als dubbel, werd dat wel in drie games gewonnen. Harrie won vervolgens wel zijn tweede partij van de avond in vier games. Toirkens verspeelde in de laatste wedstrijd een 2-0 game-voorsprong en verloor zelfs in 5 games. Ook met 10-12. Aan de ene kant tevreden over de overwinning, maar toch ook een gevoel dat deze veel ruimer had kunnen zijn.

Effect 2 - DTV Smash 2 4-1

Jeroen van der Geer en Chris Arisse hadden weinig moeite met het Driebergs duo. Chris won allebei zijn partijen, zonder ook maar gameverlies te lijden. Jeroen van der Geer had wel een zware laatste partij. De eerste twee games won hij. Maar het ging steeds stroever. De derde game won hij weliswaar nog met 17-15 (!), maar daarna was de koek op en verloor hij beide laatste games. Het dubbel was ook een zwaar bevochten overwinning, 13-11 in de 5e game.

Effect 3 - Woerden 3 3-2

Nathalie van Kuijk was zeer gemotiveerd, speelde goed en won allebei haar partijen. Hilly Hakkers had een off-day en won deze keer geen enkele partij. Het zat er gewoon even niet in deze keer. Het dubbel werd wel door de beide dames gewonnen, slechts één game werd afgestaan.

Effect 4 -NSV 4 4-1

Paul Eriks begon ongelukkig door de eerste partij in vier games te verliezen. Daarna stelde Rob Hamoen orde op zaken en vervolgens werden de overige partijen gewonnen. De laatste partij van Rob was overigens zeer spannend. De eerste twee games gingen met 14-16 en 12-14 naar NSV, de overige games werden door Rob gewonnen. De eerste game van het dubbel werd nog verloren, maar de overige games werden door Rob en Paul gewonnen.

Effect 5 - Smash Woudenberg 5 4-1

Alweer een mooie overwinning voor team 5. Uiteraard was Maazen weer de hoofdleverancier van de punten. In zijn eerste partij had hij het aanvankelijk nog wel moeilijk tegen een goed verdedigende tegenstander maar wat aanpassingen in zijn spel en het was voor zijn tegenstander gedaan. 3-1 in games voor Maazen. Olfert Zwakman werd geconfronteerd met een beduidend zwakkere speler en ook Olfert won uiteindelijk vrij eenvoudig. Het dubbelspel bestond weer uit Maazen en John Maas en die hadden hun handen vol aan de tegenstander. Maar uiteindelijk wisten zij nu wel (in tegenstelling tot vorige week) de vijfde game winnend af te sluiten. Maazen had in zijn tweede partij geen kind aan de tegenstander van Smash-W. Gedecideerd in drie korte games werd het 4-0 voor Effect. Uitermate geïnteresseerd was het team of Olfert kans zou zien om 5-0 op het scorebord te laten vermelden. Maar helaas, deze partij kon hij niet winnen. Een mooie 4-1 winst en na 3 wedstrijden al 10 punten. Het team doen weer mooi mee bovenin de ranglijst.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha