Wijk bij Duurstede, 28 september 2021. Het 30e zomerseizoen voor Kanovereniging Dorestad (KVD) is succesvol afgesloten met een weekend branding varen en kamperen bij camping Vlietland. Het fantastische weer in dit laatste weekend van September maakte het kamperen in de Vlietlanden tot een groot succes. Bijna 30 leden hebben genoten van een heerlijk weekend in het prachtige vaargebied in de omgeving van de camping.

De leden organiseerden vanaf de camping kanotochten met voor elk wat wils: varen door de grachten in Leiden, via kanalen naar het mooie Stompwijk en een tochtje over het meer van Vlietland. Het hoogtepunt voor de meeste leden was het branding varen op zaterdag bij de kust van Monster. Branding varen vereist weer een heel andere techniek en conditie dan het varen in kajaks op vlak water. Na een instructie van de instructeur peddelden de KVD’ers dapper door de branding en probeerden op de golven terug te surfen naar het strand. Iedereen heeft het zoute water van de Noordzee kunnen proeven: het bleek onmogelijk om niet om te slaan. Maar na een aantal keer omslaan lukte het steeds beter om de indrukwekkende golven te bedwingen en over de golven terug naar de kust te surfen. De adrenaline stroomde door eenieder en iedereen was uitgelaten en toch ook wel een beetje uitgeput na afloop van deze prachtige ervaring.

Het clubgevoel is dit weekend nog verder versterkt en de stoere verhalen zullen deze herfst bij de kachel in het clubhuis in de Bosscherwaarden nog vaak gedeeld worden. Uiteraard gaat het kanovaren voor de leden gewoon door: het zomerseizoen is voorbij maar kanovaren is in alle seizoenen heerlijk om te doen. Er staan nog verschillende mooie tochten gepland voor dit jaar en er wordt al druk nagedacht over het programma voor 2022. Bij de KVD zijn altijd meer ideeën voor tochten dan weekenden: zie ook onze agenda op www.kvdorestad.nl .

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha