Wijk bij Duurstede, 16 juli 2021. Tijdens het seizoen afsluitende landentoernooi van Judo vereniging Duurstede werd aan voorzitter voorzitter Yke Norg het Keurmerk van de Judo Bond Nederland overhandigd.

Een club die de extra spotlights verdient

“Judo Duurstede heeft alles voor haar leden goed geregeld, en voldaan aan de eisen welke de JBN stelt aan het keurmerk”, zo omschrijft Henk Zijlstra van Judo Bond Nederland de club. Hij vervolgt: “Als Judo Bond Nederland zijn dit clubs die we graag extra in de spotlights zetten. Ze bieden namelijk een veilige sportomgeving en de lessen worden aangeboden door gekwalificeerd kader.”

Over Judo Duurstede

Judo Duurstede is opgericht op 1 mei 1960 en heeft zo’n 130 leden. Ontwikkeling staat binnen de club centraal, waardoor er naast het judo-aspect ook veel tijd wordt vrijgemaakt voor persoonlijke ontwikkeling van de leden. Judo Duurstede is een sportvereniging voor het beoefenen van judo en jiu jitsu. Daarnaast wordt conditietraining voor dames senioren aangeboden. Tevens biedt de vereniging judolessen aan in Maarssen. Dit is een dependance van de vereniging. De lessen zijn gericht op:

  • Het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zowel fysiek als mentaal;
  • Het verbeteren van de motoriek onder andere door het ontwikkelen van valtechnieken;
  • Het verbeteren van conditie; Het leren van judo en jiu jitsu technieken;
  • Indien gewenst het trainen van wedstrijdtechnieken judo.

De lessen worden aangeboden door de vereniging en begeleid door hiervoor opgeleide trainers. De trainers zijn zowel opgeleid in de sporttechnieken als in didactische vaardigheden.

Trots op de club!

Yke Norg is trots op zijn club: “We hebben hier hard voor gewerkt. Dat we daar nu om gewaardeerd worden is natuurlijk super!”. Het JBN keurmerk staat voor kwaliteit en het voldoen aan de eisen die de Judobond stelt aan een aangesloten vereniging. Voor de vereniging Judo Duurstede is plezier hebben bij het uitoefenen van onze sporten veruit het belangrijkste wat er is. Onze missie is dan ook: “Judo Duurstede, Budosportvereniging voor iedereen gericht op plezier, weerbaarheid en zelfvertrouwen

Gratis proefles

Om dit keurmerk te vieren nodigt Judo Duurstede inwoners uit Wijk bij Duurstede uit om kennis te komen maken met de club en de judosport. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en meer informatie is te vinden op www.judoduurstede.nl.

JBN Keurmerkclubs

De Keurmerkclubs van Judo Bond Nederland vormen een selectie van ruim 70 clubs in Nederland waar zaken extra goed geregeld zijn. Het zijn clubs die op bestuurlijk vlak goed in elkaar zitten, waar de leden training krijgen van erkende judotrainers en waar gewerkt wordt aan een goed en veilig sportklimaat. Hier zullen de sporters motorisch én pedagogisch profijt ervaren van de judosport. En het is nog leuk ook!!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha