Wijk bij Duurstede, 11 juni 2021. In 2020 konden sportaanbieders of andere organisaties in de gemeente Wijk bij Duurstede subsidie aanvragen binnen Ons Sportakkoord. En daar is ruim gebruik van gemaakt! Mooie activiteiten op het gebied van sport en bewegen, zoals de Cothense beachweek, zijn georganiseerd. Vanaf nu is die mogelijkheid er weer. Partijen kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten die bijdragen aan de ambities uit Ons Sportakkoord. Daarnaast is er extra geld beschikbaar voor activiteiten die bijdragen aan het behouden en werven van leden in coronatijd.

Ons Sportakkoord

Veel verschillende partijen uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek ondertekenden eind 2019 Ons Sportakkoord. Het hoofddoel van dit akkoord is zoveel mogelijk inwoners uit de gemeente Wijk bij Duurstede met plezier te laten sporten en bewegen. Ons Sportakkoord heeft drie ambities:

  • Vitale sport- en beweegaanbieders met een positieve sportcultuur
  • Meer en beter bewegen voor kinderen van 0 – 12 jaar
  • Zonder belemmeringen bewegen voor iedereen (inclusief sporten en bewegen)

Extra subsidie voor ledenbehoud- en werving in coronatijd

Er is extra geld beschikbaar vanuit het Rijk waarmee sportaanbieders ondersteund worden in coronatijd. Sportwethouder Hans Buijtelaar: “Op dit moment hebben verenigingen en andere sportaanbieders het moeilijk. We vinden het van belang dat er een goed sport- en beweegaanbod blijft. Met deze subsidie krijgen sportaanbieders een duwtje in de rug om extra activiteiten organiseren. Hiermee kunnen ze bestaande leden beter behouden en nieuwe leden aantrekken.” De reguliere subsidie binnen Ons Sportakkoord is gericht op samenwerking met andere partijen. Deze subsidie is voor de eigen vereniging.

Subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen kan tot en met 31 augustus 2021 via www.stichtingwijksport.nl/sportakkoord. Hier vindt u een digitaal aanvraagformulier en alle verdere informatie. Voor vragen en/ of ondersteuning bij het aanvragen kunt u contact opnemen met Tobias Wijnmaalen, coördinator buurtsportcoaches (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-17413517).

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha