Langbroek, Van 15 mei t/m 5 juni worden op zaterdag een viertal kennismakingslessen Karate gegeven. De lessen vinden plaats op de sportlocatie van de Sportstichting Langbroek. Karateschool J. v.d. Hoofdakker uit Langbroek biedt iedereen vanaf 6 jaar en ouder de mogelijkheid om middels een viertal lessen kennis te maken met de karatesport. Op deze wijze kan men geheel vrijblijvend kennismaken met deze unieke sport en ervaren wat deze sport met je doet.

Karate

Karate betekent letterlijk lege hand. Karate is, volgens de overlevering, eeuwen geleden via India in China terecht gekomen. De bewoners van het Japanse eilandje Okinawa, dat tussen China en Japan in ligt, brachten het verder naar Japan. In Japan werd het Karate verder ontwikkeld en van daaruit over de gehele wereld verspreid. Door de eeuwen heen zijn er allerlei verschillende stijlen ontstaan. In Nederland zijn zo’n 7 verschillende stijlen aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland.

Aanmelden

Behalve een martiale kunst, is karate de laatste jaren ook uitgegroeid tot een wedstrijdsport. In 2021 kunnen we de eerste Olympische karatekampioenschappen verwachten. Wedstrijden worden gehouden op een tweetal onderdelen van het karate, kumite (sparren, “vrije gevecht”) en kata (schijngevecht met meerdere denkbeeldige tegenstanders). Naast de vechtsport is karate bijzonder geschikt als zelfverdedigingsmethode. Belangstellenden voor de kennismakingslessen kunnen zich aanmelden via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelnemers aan de kennismakingslessen maken kans op een Karate-sporttas.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha