Wijk bij Duurstede, 27 april 2021. De volleybalvereniging uit Wijk bij Duurstede heeft een mager sportjaar achter de rug. In verband met corona mag er sinds de Lockdown niet meer in de sporthal getraind worden en er vinden ook geen wedstrijden plaats. Sinds de versoepeling van de maatregelen voor het buiten sporten kan er door de jeugd- en volwassen teams buiten getraind worden op het gras van sportcomplex Marienhoeve. Dit is echter verre van ideaal. De spelers zijn afhankelijk van droog weer en trainen is slechts mogelijk tot ongeveer 20.00 uur want daarna worden de grasvelden te vochtig om nog veilig te kunnen trainen. Daarom werd vanuit het bestuur het plan opgevat om twee beachvolleybalvelden te realiseren. Het spelen op zand kan namelijk onder alle omstandigheden, daarnaast wint deze vorm van volleybal de laatste jaren enorm aan populariteit. De velden zouden een mooie aanvulling zijn op het binnen volleyballen in de sporthal.

Na toestemming van Stichting Wijk Sport ging men op zoek naar lokale bedrijven voor de levering van zand, omranding en materiaal. Uiteindelijk is het gelukt om alle benodigdheden middels sponsoring door Wijkse ondernemers bij elkaar te krijgen. Zo’n honderd kubieke meter wit zand werd geleverd door Arwin van Haaften van Lekhaven b.v., Freddy en Tijmen Prinsen van Fred Prinsen b.v. hebben veertig houten spoorbielzen voor de omranding geleverd. Ter ondersteuning van de aanleg kwam Ferry de Haan van Geco Verhuur helpen met een mini-shovel. Na een ochtend scheppen en harken waren de velden klaar waarna ze dezelfde middag nog in gebruik zijn genomen door het eerste damesteam. Wat een genot om met blote voeten onder een strakblauwe lucht te kunnen beachvolleyballen! Het sportplezier spatte ervan af.

Wat mooi dat met hulp van lokale ondernemers en vrijwilligers van de vereniging deze sportieve wens in vervulling is gegaan. Het bestuur van Bourgondië wil iedereen dan ook nogmaals bedanken voor hun bijdrage en inzet. De velden zijn te vinden achter de grote sporthal en zijn in overleg ook te gebruiken door niet-leden en scholen uit Wijk, kom gerust eens kijken. Meer informatie is te vinden op de website van de vereniging: www.bourgondie.net.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha