Cothen, 19 oktober 2020. De wedstrijd tegen landskampioen VOC was amper 15 minuten onderweg als bij een, naar het uitzag, standaard loopactie om de bal te veroveren Maaike Janssen met een vertrokken gezicht op het parket ligt.

Janssen verdraaid haar knie tijdens deze actie, maar kan wel op eigen (halve) kracht het veld verlaten. Onderzoek wijst later uit dat haar voorste kruisband is afgescheurd en haar binnenband opgerekt is. Na 6 weken herstel voor haar binnenband volgt een operatie om haar kruisband te herstellen. Janssen komt dit seizoen in ieder geval niet meer in actie, en dat in het jaar dat Janssen zo sterk was begonnen.

Zo krijgt de voorlopig laatste wedstrijd voor de Corona stop toch nog een vervelend staartje. De ploeg zal met het uitvallen van Janssen op zoek moeten naar alternatieven op haar positie.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Maaike is de afgelopen jaren enorm gegroeid op haar positie, en zal dus enorm gemist worden. Haar kenmerkende acties zijn lastig te vervangen, met Monica Pol hebben we gelukkig wel een vervangster in huis. Helaas kunnen we nu door Corona lock-down niet trainen om de automatismen met Monica in te slijpen.”

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha