Cothen, 12 oktober 2020. In een troosteloze setting werd afgelopen zondag wedstrijd nummer 4 voor Fortissimo gespeeld. Dit keer kwam landskampioen VOC langs in Cothen. VOC staat ongeslagen bovenaan de ranglijst, Fortissimo had 1 schamel puntje opgepakt in de huidige campagne. Dat wat een groot feest had moeten worden, met een volle sporthal, werd door de maatregelen omtrent COVID-19 een troosteloze omgeving.

De ploegen begonnen goed aan de wedstrijd, de scores vielen om en om en het was duidelijk dat Fortissimo zijn huid zo duur mogelijk probeerde te verkopen. Na een tussensprint van VOC werd het verschil op het scorebord 3 punten. Fortissimo toonde maar weer eens veerkracht en kwam toch terug naar een gelijk stand, zo bleef het tot aan de laatste 5 minuten van de eerste helft. Fortissimo speelt wat slordig en dat wordt genadeloos afgestraft. Ruststand 13-16.

Het begin van de tweede helft was voor VOC, Fortissimo mist teveel kansen en ziet de landskampioen langzaam uit het zicht verdwijnen. Ondanks verwoede pogingen lukt het maar niet het gaatje kleiner te maken. VOC speelt de wedstrijd professioneel uit en schrijft 2 punten bij op haar conto. Eindstand 21-30.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Vooraf had iedereen al bedacht dat VOC hier zou winnen, toch heb ik, met name in de eerste helft, het Fortissimo gezien dat we zo graag zien. Strijdend voor elk punt, niet opgevend en scherp in de dekking en aanval. Het wegvallen van Maaike Janssen hielp er niet bij om dat niveau vast te houden. Nu afwachten wat de volgende maatregelen zijn betreffende COVID-19, het zou wel eens voorlopig onze laatste wedstrijd hebben kunnen zijn.”

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha