Wijk bij Duurstede, 27 september 2020. Tegen de weersvoorspelling in bleef het gisteren aan het einde van de middag gelukkig droog in Wijk bij Duurstede. ‘Perfect hockeyweer’, aldus een van de speelsters van Dorsteti MB1. In eigen huis trof het team een geduchte tegenstander: Kampong MB4. Kampong haalde tot op dat moment evenveel punten binnen als de Wijkse dames, maar op basis van het doelsaldo stond het Utrechtse team op een tweede plek in de poule, net onder Dorsteti. Kortom: het beloofde een spannende wedstrijd te worden!

Invalkrachten

Het was nog even spannend wie er voor Dorsteti MB1 op het veld konden verschijnen, omdat er een aantal meiden in afwachting was van de uitslag van een coronatest. Met dank aan twee extra krachten uit de MB2 (Wietske en Eva) en een aantal negatieve testuitslagen bleek de bezetting uiteindelijk geen probleem te zijn. Er waren voldoende wissels, en dat was nodig ook want de dames zetten alle energie in die ze in zich hadden.

Druk

Vanaf het begin van de wedstrijd zat het tempo er flink in, zowel aan de Wijkse als aan de Utrechtse kant. Schijnbaar onuitputtelijk voerde Dorsteti MB1 de druk enorm op. Ondanks al hun ervaring en inzet bleek de druk te hoog voor Kampong. ‘Het is voor het eerst in deze competitie dat we echt druk voelen…’, aldus de Utrechtse coach in de dug-out. Trainer Edwin aanschouwde het werk van zijn pupillen met trots vanaf de zijlijn. ‘Zij deden precies dat wat ze moesten doen vanmiddag.’

De eindstand

Van het begin tot het eind bleef het een spannende wedstrijd, waarin iedere speler op het veld tot het gaatje ging. De ouders, die wederom in groten getale waren komen kijken naar de wedstrijd, stonden met samengeknepen billen aan het hek. Gedurende de wedstrijd bleek het Wijkse team toch echt de meerdere te zijn: eindstand 5-0. Dorsteti MB1 staat hiermee nog steeds royaal op plaats 1 in de poule. Volgende week speelt Dorsteti MB1 uit tegen Haaskamp MB1.

stand27 09 MB1

Lees ook:

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha