Wijk bij Duurstede, 1 juli 2020. Op zaterdag 27 juni jl. vond de Algemene Ledenvergadering van Squash Bond Nederland (SBN) plaats. De vergadering werd digitaal georganiseerd in verband met het coronavirus. Het bestuur en bureau namen fysiek deel aan de vergadering op 1,5 Meter. In de vergadering werd Marjolein Houtsma benoemd tot nieuwe voorzitter van SBN.

Houtsma is geen onbekende in de Squashwereld. De voormalig topsporter maakte 14 jaar lang deel uit van het Nederlands Dames Team, won meermaals de Europacup en behaalde een top-20 klassering op de Wereld Ranglijst. Daarnaast organiseerde zij in het verleden vele evenementen waaronder de Europees Kampioenschappen voor Teams in het Franse Aix-en-Provence (2010).

De door Houtsma zo geliefde squashsport bracht haar heel veel, zo nam de Wijkse onder meer zitting in de ‘Board of Directors’ van de Professional Squash Association (PSA) en doorliep zij een lange carrière bij NIKE Benelux en Noord-Europa waar de functie van Sports Marketing & Event Manager bekleedde. Momenteel is Houtsma docent Frans op verschillende scholengemeenschappen van de Nuovo Scholengroep.

Houtsma kijkt er enorm naar uit om vanuit de rol als voorzitter iets terug te doen voor de squashsport: ‘’De sport heeft mij ontzettend veel gebracht en het lijkt mij dan ook een mooie kans om iets terug te doen. Het bestuur en bureau zijn een mooie weg ingeslagen en daar wil ik graag mijn schouders onder zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen de volgende stappen kunnen gaan zetten’’. (Bron: squash.nl)

 

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha