Wijk bij Duurstede, 21 februari 2020. Het eerste team van Effect heeft in de reguliere competitie voor een daverende verrassing gezorgd door in de vierde klasse van koploper Vlug en Vaardig te winnen. Mazen Altranoush was de grote man bij Effect. Hij won alle drie zijn enkelspelen. Na een valse start van Jeroen van der Geer, die zijn eerste partij verloor, ging Effect voortvarend aan de slag en stond het binnen de kortste keren met 4-1 voor. Alle Effectspelers, dus ook Gerard Wijman, namen een punt voor hun rekening en zelfs het belangrijke dubbelspel wonnen Jeroen van der Geer en Mazen Altranoush. Dit was geen makkelijke opgave, gezien de uitslagen 9-11, 11-13 en 12-10. Daarna stokte de puntenproductie en ging alleen Mazen hiermee door. Een mooie 6-4 overwinning rijker na de zeperd van vorige week tegen Houten en met een plek in de middenmoot als resultaat.

Duo-competitie

Effect 1 - Vitac 0-5

Het belang van de inbreng van Bjorn Jansen werd deze avond weer duidelijk. Tegen Vitac hadden Thom Dikhoff en Gert Loef weinig in te brengen. Alleen Thom Dikhoff lukte het om de enige twee games van de avond te winnen. Maar dat was niet genoeg om maar in de buurt te komen voor een winstpartij. Met gemiddeld twee punten per wedstrijd is de score niet genoeg voor klassebehoud. Dus toch vaker een beroep op Bjorn?

Effect 2 - Elan 4-1

Effect 2 zet de zegereeks onverwacht voort. Onverwacht omdat Elan een team met twee “angstgegners” is, in ieder geval voor Harrie Groeneveld die nog nooit van hen had gewonnen. Ruud van Os begon goed met een winst in drie games met geconcentreerd spel. Ook zijn tweede partij sloot hij winnend af met slechts een game verlies. Ook Harrie won zijn beide partijen, maar hij had daar wel steeds vijf lange games voor nodig. Het zag er niet naar uit dat hij de laatste partij ook zou winnen, gezien de 4-10 achterstand in de vijfde game. Geconcentreerd tot het laatste punt gaf hij niet op en won toch nog met 13-11. Na vier wedstrijden gaat Effect 2 aan de leiding in de derde klasse.

HTV - Effect 3 2-3

De eerste overwinning van promovendus Effect in de vierde klasse na drie nederlagen op rij. Chris Arisse was de gevierde man met twee overwinningen, waarbij hij slechts een enkele game afstond. Ook invaller Gerard Wijman liet zich niet onbetuigd en nam een punt voor zijn rekening met de cijfers 9-11, 9-11 en 9-11. In het dubbelspel was duidelijk te merken dat het team van Effect niet was ingespeeld. Met deze uitslag komt het team iets dichter bij de middenmoot.

Maarssen - Effect 4 3-2

Kopman Paul Eriks gaf met zijn ervaring het goede voorbeeld door zijn beide partijen in winst om te zetten. Olfert Zwakman is er soms dichtbij, maar moet nog wat koelbloediger worden, getuige de gamestanden 9-11, 11-13 en zelfs 16-18. Voor hem deze avond geen punten. Met nog een wedstrijd tegen concurrent SVE voor de boeg moet geprobeerd worden de eerste helft van de competitie af te sluiten met een plek in de middenmoot.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha