Langbroek, 16 februari 2020. Sliedrecht was op voorhand een tegenstander waar geducht rekening mee gehouden moest worden; derde in stand en met 5 punten meer dan SVL dat drie plaatsen lager stond.

Maar er vanuit gaande dat SVL bij Sliedrecht thuis in de laatste tien minuten nog een verdienstelijk gelijkspel had weten te behalen (3-3), moest het hier in Langbroek met een zo goed als compleet team in staat geacht worden een goed resultaat te behalen. Want gezien de laatste drie wedstrijden is ook Sliedrecht kwetsbaar, één maal gelijk en twee maal verlies. Maar ook SVL won er van de laatste drie maar één en verloor er ook twee. Een belangrijke wedstrijd dus om aansluiting met de bovenkant te behouden.

Helaas waren Walter Cremers die tijdens de training dusdanig geblesseerd was, dat hij er met Dennis van de Weerd die ziek was, er niet bij kond zijn. “Maar,” zei de trainer voor de wedstrijd: “We hebben gelukkig capabele vervangers, Jorrit Fiegen kan weer spelen en Kevin van Leeuwen is fit .” Dus de elf met wie begonnen werd waren: Paul Emons, Bart Bruijne, Bastin Hofman, Jeff van der Bult, Kevin van Leeuwen, Rob van Eem, Jorrit Fiegen (Mart van Rossum), Alex van Eem (Jens van Doorn), Ali Alkan (Mitchel de Vaal), Willem Baaij en Selçuk Albayrak. De wedstrijd begon van beide kanten fel, soms wat te fel waardoor Rob van Eem al in de 6e minuut een gele kaart kreeg gepresenteerd. Sliedrecht zette behoorlijk druk op SVL en dat leidde in vijf minuten tijd tot drie corners die vakkundig door de verdediging van SVL werden gepareerd. In minuut elf probeerde Rob van Een zijn gram over de gele kaart te halen door keihard uit te halen, helaas kreeg de keeper van Sliedrecht hulp van de paal, maar slechts dertig seconden daarna wist Ali Alkan de bal voor de voeten van Selçuk Albayrak te leggen die wel raak schoot: 1-0. Weer drie minuten later wist Sliedrecht de bal uit een corner van SVL niet goed weg te werken en lukte het Jeff van der Bult om de tweede voor SVL binnen te werken: 2-0 en dat allemaal binnen een kwartier.

Sliedrecht zag kennelijk de bui al hangen en ging met man en macht – voor zover het dat al niet deed – in de aanval, maar vaak met te lange ballen waar Paul Emons wel raad mee wist. En een vervaarlijk schot, ook van afstand vloog net over. In de 37e minuut gaf Willem Baaij een schitterende voorzet op Selçuk Albayrak die op een schietbare plaats stond, maar helaas de bal niet snel genoeg onder controle kreeg. Vier minuten voor de rust redde Paul Emons SVL van een 2-1 door goed ingrijpen nadat de bal door de verdediging niet goed was weggewerkt. 2-0 was dus de verdiende en geruststellende stand bij de rust.

De trainer liet het elftal na de rust weer met dezelfde elf beginnen. Al in de 46e minuut ontstond er een hachelijke situatie voor het doel van SVL en kon een ervaren speler als hij is, Bastin Hofman een score van Sliedrecht voorkomen door de bal van de doellijn te trappen. Ook SVL liet zich nog steeds van de goede kant zien en in minuut 49 schoot Willem Baaij maar net over en een paar minuten daarna net naast. In diezelfde minuut lukte het Sliedrecht op een wat gelukkige manier de 2-1 te maken, dus kreeg dat weer hoop en energie. Dat duurde niet lang want al een minuut later schoot Alex van Eem met een wonderbaarlijk mooi doelpunt SVL naar 3-1 nadat hij de bal na een kunstzinnige manier van Willem Baaij had toegeschoven gekregen. In de 60e minuut kreeg Kevin van Leeuwen een gele kaart voor vasthouden. Zes minuten later kwam Jens van Doorn Alex van Eem vervangen. Ook Sliedrecht wisselde en gaf alles wat het nog in zich had voor een beter resultaat, maar SVL hield stand. 77e minuut: Jorrit Fiegen, net terug van een blessure, ging eraf, voor hem kwam de jonge Mart van Rossum die maar gelijk liet zien dat hij op de drempel van het eerste stond. Ook Ali Alkan werd gewisseld, voor hem kwam Mitchel de Vaal die een paar minuten later een gele kaart kreeg voor het wegschoppen van de bal voordat Sliedrecht een vrije trap kon nemen. Overigens hadden we over scheidsrechter Alvarez niets te klagen. Net als in de wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland bevestigde Jens van Doorn de keuze voor zijn invalbeurt door in de 90e minuut de voorzet van Selçuk Albayrak prachtig binnen te knallen. Eindstand derhalve: 4-1

Weer een geweldige wedstrijd van SVL gezien dat kennelijk het liefst tegen hoger geplaatste teams speelt, ga maar na: slechts met 0-1 verliezen van de bovenste, met 4-0 winnen van de vierde en nu met 4-1 van de nummer drie. Hiermee is de vijfde plaats en aansluiting aan de bovenkant op de ranglijst weer terug voor de Langbroekers. Bravo!

7 maart gaat de competitie verder met als eerste wedstrijd uit tegen Terneuzen-Boys. Kom dat zien, zo ver is dat niet…

Hij glimlachte van oor tot oor toen hij bij ons aan tafel schoof: Paul Emons. Een heel tevreden man natuurlijk die vond dat ze goede wedstrijd hadden gespeeld met vooral een achterhoede die safe had gespeeld en verder een elftal dat de juiste inzet had getoond. “Een gekke competitie ook waar bijna elke ploeg van elke ploeg kan winnen. Maar we kunnen elkaar steeds beter vinden.” “Je bent nu wel de vaste keeper van SVL, hoe voelt dat?” “Ja prima natuurlijk en ik heb altijd het gevoel dat je in een hoger elftal beter speelt dan in een lagere, de uitdaging doet het hem vaak.” “Bedankt man en een fijn weekend.”

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha