Wijk bij Duurstede, 16 februari 2020.  Zaterdag 15 februari vonden in Ede de Districtskampioenschappen(DK) onder 18 jaar plaats. Dit is een kwalificatie toernooi voor plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen onder 18 jaar. Plaatsing geschied door 1e, 2e of 3e te worden op dit Districtskampioenschap. Aan dit DK hebben vier Wijkse judoka’s deelgenomen.

Afgelopen weken is er hard getraind om te presteren tijdens het DK. Als eerste was het de beurt aan Pepijn. Pepijn won zijn eerste partij met een armklem. De tweede partij was de halve finale. Deze partij begon Pepijn voorzichtig door de zenuwen. Nadat beide judoka’s een straf kregen voerde Pepijn het tempo op en maakte een mooie heupworp gevolgd door een houdgreep. Nu door naar de finale. De finale ging gelijk op, totdat Pepijn een sankaku niet kon blokken op de grond en in een sankaku belandde. Helaas ging de finale verloren, maar een zeer mooie 2e plaats.

Na Pepijn was het de beurt aan Dylan, Mik en Finn. Dylan had vandaag een pittige loting. Dylan begon goed aan het toernooi. De eerste partij ging helaas verloren met drie shido’s. De herkansingspartij ging eigenlijk heel goed. Na een actie van zijn tegenstander reageerde Dylan goed om een proberen een score te maken, alleen zijn tegenstander reageerde ook weer, waardoor Dylan een wazari tegen kreeg. Daarna een goede partij staan judoën en eigenlijk de partij domineerde alleen kon Dylan door verschillende acties niet tot een score komen en ging ook deze partij verloren. Hierdoor was hij helaas uitgeschakeld. Mik begon het toernooi goed en scoorde in zijn eerste partij een mooie ippon. In de halve finale een sterke tegenstander, maar deze partij verliep boven verwachting goed. Mik had de partij onder controle en scoorde een wazari. Na deze wazari zocht Mik zijn tegenstander wat niet helemaal nodig was en helaas ging deze partij toch met ippon verloren.

De partij om brons verliep eigenlijk ook goed en volgens plan, alleen op een gegeven moment kon zijn tegenstander een sutemi maken en ippon scoren. Na blessureleed een goed toernooi gedraaid maar wel even zuur dat het een 5e plaats is geworden. Finn zat in dezelfde poule als Dylan. Finn stond eindelijk weer fit op een DK. De eerste partij werd vrij snel gewonnen. De tweede partij maakte Finn een mooie uchi mata en scoorde ippon. In de halve finale scoorde Finn vrij snel een wazari door een worp van zijn tegenstander door te sturen. Daarna maakte Finn een uchi mata en scoorde daarmee zijn tweede wazari en plaatste zich daardoor voor de finale. Dit was wel een opluchting voor Finn. In de finale ontbrak net even de scherpte en deze ging snel verloren door een mooie worp van zijn tegenstander. Een mooie 2e plaats voor Finn.

Pepijn en Finn mogen over twee weken deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Den Haag. Mooie resultaten van deze Wijkse judoka’s.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha