Cothen, 20 januari 2020. Wedstrijden tegen Westsite uit Amsterdam zijn altijd lastig voor de ploeg uit Cothen. De heenwedstrijd nog in gedachte waar Fortissimo een pak slaag kreeg en met 10 doelpunten van het veld werd gestuurd, was er afgelopen zondag er alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten.

De wedstrijd gaat in het begin nog gelijk op, beide ploeg scoren om en om. Na 10 minuten neemt Fortissimo een voorsprong en bouwt die gestaag verder uit. Een time out van Westsite gooit deels roet in het eten, want daarna stokt de doelpuntenmachine van de Cothense ploeg. Lang blijft er een verschil van 3 a 4 doelpunten op het scorebord staan, want ook Westsite heeft moeite met score. Aan het einde van de eerste helft vinden de Cothense schutters weer het net van Westsite en loopt Fortissimo verder uit. Ruststand 15-9.

Na rust neemt Fortissimo direct het voortouw en na 5 minuten in de tweede helft lijkt de wedstrijd al gespeeld. Fortissimo blijft aan de goede kant van de score en makkelijk weglopen bij de ploeg uit Voorhout. Dit maal verzwakt Fortissimo niet en blijft het gat van 10 doelpunten op het scorebord. Eindstand 32-22.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Ondanks dat we 2 fases kennen waarin we niet of weinig tot score komen zijn we niet in de problemen geweest. Het laat zien dat we als ploeg verder gegroeid zijn en dat we ook dit soort (voor ons) lastige wedstrijden naar onze hand kunnen zetten. Het is een goede generale naar de wedstrijd van aankomende zaterdag”

Scores: Maaike Janssen 4, Demi vd Bildt 2, Vivianne Hofman 4, Myrthe Mocking 3, Jamy de Gier 1, Anne de Wijk 2, Marcella Appel 5, Sophie Mocking 1, Bo van Oostrom 2, Amy Oostveen 8.

Zaterdag speelt de ploeg uit Cothen de kraker tegen BFC uit Beek. Die wedstrijd begint om 20:45 uur in sporthal De Haamen in Beek. Door de winst van BFC bij PSV uit Eindhoven blijft het gat 3 punten.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha