Cothen, 17 december 2019. Tegen de nummer twee 't Vliegdorp moest afgelopen zaterdag gestreden worden om het kampioenschap in de 1ste klasse.

Onder het toeziend oog van de trouwe SVF supporters, en de meegereisde Vliegdorp supporters werd het een echte voetbalkraker! Een kraker waar werkelijk alles in zat. Strijd, teamspirit maar bovenal van beide partijen goed voetbal. Uitslag 4-3 voor SVF!! In de eerste helft komt SVF vroeg op achterstand na een mooi afstandsschot van 't Vliegdorp. SVF blijft goed voetballen en weet na een goed lopende aanval via Bart den Broeder terug te komen op 1-1. De wedstrijd blijft ondanks dat SVF met de wind in de rug speelt weet 't Vliegdorp de aanvallen goed tegen te houden gelijk op gaan tot dat Guus van Leeuwen de bal krijgt en na het uitkappen van zijn tegenstander en probeert met opnieuw een afstandsschot, 2-1 net voor rust. In de tweede helft wordt de spanning nog groter, beide teams maken er een waar spektakel van, en zoals gezegd zowel SVF als 't Vliegdorp hebben laten zien in deze competitie dat ze kunnen voetballen. Dat wordt nog eens bevestigd als SVF door doelpunten van Guus Vernooij op 3-1 en 4-1 weet te komen. Daarna is het vooral 't Vliegdorp dat de druk weet te verhogen op SVF.

Ze komen dan ook knap terug op 4-3, en dan lijkt de wedstrijd toch af te gaan op een gelijkspel. In de laatste minuut lijkt die dan ook te vallen, na een goed schot van 't Vliegdorp die richting de hoek lijkt te gaan maar het is SVF keeper Owen Willems die dit met een spectaculaire redding weet te voorkomen. Hierdoor blijft het 4-3! En sluit de JO10-1 van SVF deze seizoenhelft ongeslagen af, en zijn ze de terechte kampioen!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha