Langbroek, 8 december 2019. Een thuiswedstrijd om het puntentotaal op te schroeven. Gewoon omdat het tegen een veel lager geklasseerde ploeg is. Het is wel gevaarlijk om zulke uitspraken te doen omdat de praktijk al vaak uitgewezen heeft dat je je daarin vies kan vergalopperen. Aan de andere kant weten we dat onze jongens het kunnen en waar moet je anders de punten pakken? Vorig jaar werd het een schamele 1-1 thuis en verloor SVL de uitwedstrijd met 0-4. Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Hoe het werkelijk ging:

Over de eerste helft kunnen we kort zijn, Almkerk begon fel, maar wist ondanks dat weinig te creëren. Bij het vorderen van de wedstrijd wist SVL door beter voetbal het initiatief meer en meer naar zich toe te trekken, maar kon ook niet tot scoren komen, al waren er best kansen. De rust ging dus in met 0-0. Hoewel het spelbeeld niet veel veranderde, profiteerde Almkerk in de 54ste minuut van de niet op tijd teruggekeerde SVL-keeper in zijn doel en wist vrij eenvoudig de 0-1 binnen te schieten. Nog in diezelfde minuut liep Ali Alkan tegen een gele kaart aan en om de misère nog groter te maken torpedeerde Paul Emons vier minuten later een speler van Almkerk en moest het veld met een rode kaart verlaten terwijl Almkerk op rand van het strafschopgebied een vrije trap kreeg toegewezen.

De vervangende keeper Gerwin Loef hoefde de vrije trap alleen maar na te kijken omdat die hoog over ging. Bastin Hofman was inmiddels geslachtofferd omdat SVL maar met tien man verder mocht. Vanaf dat moment was het vechten voor SVL om terug te komen, maar er ging steeds meer mis, de passes kwamen niet aan of het moest bij de tegenstander zijn. Pas na zo’n twintig minuten na de rust was er een eerste kansrijke mogelijkheid die helaas ook teloor ging. Tijd voor een wissel in de 74ste minuut, Jens van Doorn ging en Selçuk Albayrak kwam om de aanval te versterken. Twee minuten later was het pleit beslecht toen Almkerk de 0-2 liet aantekenen want SVL was daarna niet meer in staat iets terug te doen ondanks dat trainer van den Berg ook Alex van Eem erin liet gaan ten koste van Jeff van der Bult. Ondanks dit verlies bezet SVL ook na deze wedstrijd nog steeds de vijfde plaats op de ranglijst, mede dankzij de medewerking van de concurrentie.

Conclusie: SVL en iedereen eromheen is teleurgesteld omdat je je tegen een lager geklasseerde tegenstander hebt vergaloppeerd. Volgende week weer zo’n wedstrijd? Thuis tegen het ook onder SVL staande WNC. Aanvang half drie.

Interview:

“Een teleurgestelde Jeff van der Bult verzuchtte na afloop: “We hebben het kaas van ons brood laten eten, en begrijp me goed als ik ‘we’ zeg dan bedoel ik dat ik er net zo schuldig aan ben.” En verder: “We zijn vaak veel te lief voor elkaar; er moet meer gecommuniceerd worden in de zin dat we elkaar de waarheid moeten durven zeggen als dat nodig is en dat geldt niet alleen voor in de wedstrijden, maar ook, en daar begint het, bij de trainingen op dinsdag- en donderdagavond, zowel onder als tegen elkaar, maar ook vanuit de leiding.” En nu maar hopen dat iedereen dit leest en ter harte neemt. Foto's van deze wedstrijd zijn te zien op onze Facebook pagina.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha