Wijk bij Duurstede, 20 november 2019. Het eerste team van tafeltennisvereniging Effect heeft tegen SVE behoorlijk klop gekregen. Het werd 9-1 in Utrecht. De afwezigheid van kopman Bjorn Jansen was duidelijk merkbaar. Alleen Thom Dikhoff stak boven zichzelf uit door zijn eerste partij van het seizoen te winnen. Gert Loef nam weliswaar enkele games voor zijn rekening, maar dat was niet genoeg voor partijwinst. Invaller Ruud van Os speelde vrij-uit en gaf goed partij. Maar de twee klassen verschil waren duidelijk te merken op de beslissende momenten. Het team bezet de en na laatste plaats in de competitie met nog een wedstrijd te spelen tegen mededegradatiekandidaat Gispen. Het zal erg moeilijk worden om zich dit jaar in de eerste klasse te handhaven.

Batua - Effect 2. 7-3

Vol goede moed met een 10-0 thuis-overwinning in de tas toog team 2 naar Tricht in de Betuwe voor de terugwedstrijd. Dat werd een forse teleurstelling. Batua bood veel meer tegenstand dan de mannen uit Wijk en waren ook net wat scherper in de duels. Kwestie van onderschatting wellicht? Slechts een tegenstander was te kloppen en dat voorrecht was meteen weggelegd voor het hele team. Zowel Gerard Wijman als Mazen Alhanoush en invaller Paul Eriks pakten een punt. Een plek in de middenmoot van de vierde klasse is gegarandeerd. 

Woerden - Effect 1. 2-3

Duo-competitie.

Een kleine overwinning voor Effect deze keer. Daarmee verspeelt het team naar alle waarschijnlijkheid de kans op het kampioenschap. Zowel Ruud van Os als Harrie Groeneveld behaalden een puntje. Het dubbelspel was, zoals zo vaak bij dit team, doorslaggevend. Volgende week wordt er tegen de directe tegenstander HTTC om plek twee gestreden.

Effect 2 - Trajectum. 2-3

Door een zwaar bevochten zege op directe concurrent Trajectum is team twee kampioen geworden in de vijfde klasse. Effect is in de laatste competitieronde niet meer in te halen door de concurrentie. Een prachtig resultaat voor dit team, waarin Chris Arisse aantoont dat hij deze klasse is ontstegen. Slechts een verliespartij in de hele competitie (helaas net in deze laatste wedstrijd) is een prima prestatie. Zowel Chris als Nathalie van Woensel won een enkelspel, maar daarnaast ook het zo belangrijke dubbelspel.

Effect 3 - Overhees 4-1

De winst in de voorlaatste wedstrijd was een prima voortzetting na de 2-3 van vorige week. Nu 4-1 winst voor Paul Eriks en Olfert Zwakman. Jammer dat Olfert zijn ene partij in vijf games verloor. Eindelijk een 5-0 uitslag was ook leuk geweest, volgens John Maas,. Nu moeten ze in de laatste wedstrijd van deze competitie tegen de vermoedelijk beste tegenstander bewijzen dat de groeiende vorm blijvend is. We zullen het zien de 28e.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha