Wijk bij Duurstede, 4 november 2019. Het eerste team van tafeltennisvereniging Effect heeft een nipte nederlaag geleden tegen titelkandidaat Woerden. Beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Dat was onder meer te merken aan het feit dat slechts twee van de tien partijen in drie games werd beslist. Bjorn Jansen had wat moeite om op gang te komen en verloor zijn eerste game dik met 4-11 van Pieter Haakma. Na een peptalk met zijn teamgenoten tapte hij uit een ander vaatje en won hij de drie volgende games overtuigend. Gert Loef, die tegen deze tegenstanders nog nooit een partij had gewonnen, was twee keer dicht bij zijn eerste overwinning, maar op het beslissende moment in de vijfde game kwam hij net iets tekort. Ook Thom Dikhoff pakte deze avond weliswaar enkele games, maar moest uiteindelijk toch de winst aan de tegenstander laten. Het dubbel won hij overtuigend met zijn teamgenoot Bjorn Jansen. De beide andere punten kwamen ook op het conto van Björn Jansen. Hierdoor staat Effect op de een na onderste plaats en moet het samen met Huizen en Gispen strijden tegen degradatie. Volgende week tegen Huizen lijkt het dus een cruciale wedstrijd te worden.

Effect 2 – SVE 9-1

Het tweede team maakte een negenklapper tegen SVE. Dat was een mooie opsteker, na de nederlaag van vorige week tegen koploper VTV. Het ging echter niet zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden. De helft van de partijen werd pas in de vijfde game beslist. Met name Gerard Wijman liet zien dat hij soms over stalen zenuwen beschikt. Op het beslissende moment wist hij deze avond net wat meer te brengen en trok hij spannende games steeds naar zich toe. Maar liefst acht games won hij met slechts twee punten verschil, waarvan enkele met 12-10 of 14-12. Ook Theo Wiegers liet zich, ondanks zijn leeftijd, niet onbetuigd en streed voor elk punt. Ook hij won, evenals Gerard Wijman, alle drie zijn partijen. Mazen Althanoush had ook een goede dag met twee winstpartijen. Gelegenheidskoppel Theo en Mazen wonnen ook het dubbelspel, hoewel ze eerst aan elkaar moesten wennen, getuige het dikke verlies van de eerste twee games. Met deze mooie uitslag staat het team keurig bovenin de middenmoot in de vierde klasse. 

Effect 1 – Vitac 5-0

Duo-competitie

Na een stroeve start (Ruud van Os begon zijn eerste partij met tweemaal 10-12 verlies) liep Effect wel heel makkelijk over de tegenstander uit Vinkeveen heen, getuige ook enkele gamestanden van 11-2 en 11-3. Met deze mooie overwinning staat het team van Ruud van Os en Harrie Groeneveld op een mooie tweede plaats met een puntje achter de koploper Leerdam. Helaas heeft het team het kampioenschap niet meer in eigen hand. Zij treffen Leerdam niet meer, want de mooie 3-2 overwinning van vorige week tegen dit team was niet voldoende om hen te passeren.

Hoogland – Effect 2 1-4

Rob Hamoen en Chris Arisse hebben door deze mooie overwinning hun koppositie verstevigd in de vijfde klasse. Chris Arisse won zijn beide partijen met goed spel. Rob Hamoen speelde de eerste partij ook goed en won deze overtuigend in drie games. In de laatste partij was een gamewinst van 18-16 niet voldoende om de hele partij naar zich toe te trekken. De wedstrijd tegen nummer twee Trajectum zal over twee weken beslissend worden voor het kampioenschap. Het team met de sterkste zenuwen zal waarschijnlijk aan het langste eind trekken.

Overhees – Effect 3 1-4

“Late haver komt ook op”, zo beschreef John Maas de mooie overwinning van zijn team van vorige week. “Eindelijk was er de wil om te winnen. Zowel Paul Eriks als Olfert Zwakman vonden onderweg naar Soest dat 5-0 eigenlijk best een mooie uitslag was. Echter na tweemaal verlies met die cijfers dan nu maar eens met winst. Het zat er ook echt in maar Olfert kreeg in zijn laatste partij geen grip op de service van zijn tegenstander en verloor, naar hij zelf zei, volkomen onnodig. Nu een goed vervolg!”.

Dat goede vervolg laat echter nog even op zich wachten, want deze week verloor Effect 3 kansloos van De Schans. Alleen in de dubbel wist het team een schamele game te bemachtigen. De overige partijen gingen roemloos met 0-3 verloren. Volgende week een nieuwe kans tegen koploper Woerden?

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha