Wijk bij Duurstede, 5 februari 2017. In een moeizame pot voetbal is CDW met 2-1 de baas gebleven over Tricht. Via 0-1 en de 1-1 ruststand besliste aanvoerder Roan van Zalingen de wedstrijd in de 60e minuut.

Vier debutanten

Trouwe supporters zagen het al in de recente oefenwedstrijden, door blessures, schorsingen en afwezigheid mist CDW al enkele weken een handvol spelers. Daardoor debuteerden keeper Sander de Zeeuw en de jeugdspelers Thijs Wiegers, Yoeri Lakerveld en Jens van Doorn vandaag. In tegenstelling tot vorige wedstrijden liep het zeker in het eerste halfuur zeker niet zoals tegen bijvoorbeeld VVZ’49 en DEV. Het goede spel uit die wedstrijden was in geen velden of wegen te zien. Ondanks dat Tricht ook niet echt goed los kwam waren de gasten zeker sterker dan CDW en dat het na 19 minuten na een vrije trap dan ook 0-1 werd was logisch, dat verdiende Tricht toen ook. Hun jongste speler Leonardo profiteerde van een enorme dekkingsfout en schoot van dichtbij raak. Die kans maakten de bezoekers af, andere mogelijkheden werden niet benut. Dat mag Tricht zichzelf verwijten. En ja hoor na ruim 35 min. kwam ook CDW een beetje op stoom terwijl de gasten juist iets terugvielen. Maar pas in de slotminuten leverde het voor CDW ook een paar kansjes op. Eerst was er een vrije trap van Stefan Nesselaar die keeper Jon van Oort liet glippen, daar was niemand bij om dat veel voorkomende foutje van de Trichtenaar af te straffen. In de 42e min. was het wel raak, een hoge voorzet van Benjamin Polman werd koppend door Stefan Nesselaar afgerond. Dat leverde hem wel een enorme stomp tegen zijn hoofd op van de missende keeper maar het was wel net voor de rust weer gelijk. CDW had zelfs op slag van rust nog op voorsprong kunnen komen omdat Sem Hoogduin een verre ingooi van Benjamin Polman doorkopte was er ineens een enorme kans voor Meynhardt. Die miste op de doellijn, en zo ontsnapte Tricht aan een onterechte achterstand. Rust 1-1 dus.

Werkvoetbal

Tricht startte minder fel of behoudender dan in de eerste helft en een iets beter CDW lukte het ook maar zelden om spits Jens in stelling te brengen, werkvoetbal tussen beide 16 metergebieden met weinig hoogstandjes was het gevolg. Eigenlijk bracht de 2-1 in de 60e minuut het eerste hoogtepunt na de rust voort. Halverwege de helft van Tricht op meer dan 30 meter van het doel kreeg CDW een vrije trap te nemen. Normaal neemt Stefan Nesselaar die en legt de in de doelmond. Maar nu was er ruimte voor een streep recht vooruit, en die kwam er ook. Hard en laag ging de bal via de paal binnen, eindelijk lukte het eens bij Roan van Zalingen, wat een opluchting, vooral bij hem. Maar ook, wat een slecht neergezette muur bij Tricht, maar ja, daar hebben wij geen boodschap aan. Kort na de 2-1 kwam Pim Plantinga voor Jeffey Meynhardt en in de 66e minuut deed ook Leonardo hetzelfde als Jeffrey voor de rust, een open kans missen. Dat was eigenlijk het enige moment waarop Tricht aanspraak op een gelijkspel kon maken, verder presteerden ze te weinig om CDW nog echt in de problemen te brengen. Want de keer dat ze wel leken te scoren floot scheids van Bleek terecht af omdat hun aanvoerder de opspringende keeper Sander onderuit liep terwijl hij de bal ving. Met nog een kwartier te gaan raakte Lennard Nienhaus geblesseerd, voor hem kwam Youri Reimert en even later keerde Ingmar de Wit na weken van blessureleed ook nog 10 minuutjes terug in plaats van Benjamin. Stefan Nesselaar krulde nog een vrije trap net langs de paal en na een kort genomen corner van CDW ging een knal van Thijs Wiegers net over. Dat was de laatste kans, de uitstekend leidende scheids van Bleek floot na 94 minuten af en CDW kon de winst bijschrijven uit de eerste officiële wedstrijd na de winterstop.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha