Wijk bij Duurstede, 9 april 2017. Op het eigen vertrouwde kunstgras heeft CDW na een stroeve start toch nog royaal van hekkensluiter GLC gewonnen. Na 25 doelpuntloze minuten werd het via een strafschop 1-0, daarna 2-0 en in de 45 e minuut scoorden zowel BLC en CDW nog eens. Ruststand 3-1 dus en toen scheids Peijnenburg affloot was dat verdubbeld, mede door een hattrick van Rosh Rigter werd het 6-2 en heeft CDW in ieder geval een veilige marge op het degradatiegewoel genomen.

Slow starters

Kwam het door het lekkere weer, of had CDW de uitwedstrijd in den Bosch nog in gedachten? Die leverde BLC destijds 3 punten op van hun totaal van 10 op dit moment, daar liet CDW zich in slaap sussen en verrassen, dat mocht zich vandaag niet herhalen. Gevolg, een gezapig begin, met het eerste kwartier geen enkele kans en traag spel wat zich van doel naar doel verplaatste. Een slow start, of zelfs een slome start werd het. Dat veranderde iets na ruim een kwartier, toen begon CDW los te komen en mocht 4 corners in 4 minuten nemen. Uit een daarvan kopte Roan van Zalingen keihard tegen de paal. Daarna waren er ineens weer 10 minuten dat het gelijk op ging en de gasten zeker niet de mindere waren. Maar doelkansen kwamen er zelden. Middenvelder Sem Hoogduin brak de ban in de 26e minuut. Met de bal aan de voet stoomde hij op en al ruim binnen het 16 metergebied werd hij onderuit gehaald. De scheids stond goed en zag het goed, strafschop voor CDW. Centrale verdediger Bart van de Leemkolk benutte die feilloos, 1-0 de ban was gebroken. Diezelfde Bart pakte in de 33e min. geel en CDW kreeg een vrije trap tegen. Die kwam hard op Sander af maar onze keeper pakte die bal goed. Uit de aansluitende aanval ging Ingmar de Wit er vandoor op rechts, hij werd aangetikt en kreeg een vrije trap. Die nam hij zelf en de precies voor het doel vallende bal werd voordat de Bossche keeper er bij kon door Rosh Rigter ingekopt. Een heerlijk doelpunt en 2-0. De geschiedenis herhaalde zich daarna, er kwamen weer 10 knudde minuten en ja hoor, in de 45e minuut kopte de vrijgelaten spits een voorzet van rechts achter Sander. Dat gebeurde toen in de uitwedstrijd ook, nu werd het 2-1, toen luidde die 1-1 de onze nederlaag in. Maar het werd niet rusten met 2-1. Zelden vertoond, maar toch gebeurde het, na de aftrap ging CDW er op rechts vandoor en een overtreding op Pim Plantinga was goed voor een vrije trap. Die nam Pim zelf en Ingmar de Wit haalde een acrobatische sprong uit zijn trukendoos en bepaalde de ruststand op 3-1.

Even angstig gevoel

Het zal je maar gebeuren, al binnen de2 minuten na de rust kwam BLC nog eens terug. Een afgeslagen aanval van CDW luidde hun counter in via de rechterspits. Diens voorzet kwam voor het doel waar de centrale mensen van CDW elkaar even meer in de weg liepen dan dat ze de bal konden spelen. Een BLC-er kon dat wel en hij liet Sander van dichtbij kansloos, 3-2. Die domper moest ff verwerkt worden, CDW had juist Lennard Nienhaus in de rust gebracht voor Stefan Nesselaar om iets meer defensieve zekerheid in te bouwen. Maar het angstige gevoel hoefde niet lang te duren bij CDW. Al snel werd duidelijk dat dit BLC zeker niet minder was dan enkele teams die boven hun staan met veel meer punten maar al met al kwamen ze vandaag toch tekort om CDW in de problemen te brengen. Vanaf de 56e minuut kwam de tweede wissel, de licht geblesseerde Tim van Ravenhorst vroeg om een wissel, voor hem kwam Benjamin Polman. Tussen de 62e en 65e minuut besliste Rosh Rigter de wedstrijd. Bij de 4-2 kwam de assist van Robbin van den Berg. Hij ging op het middenveld een duel aan wat hij overtuigend won en de pass die volgde was perfect. Dat vond Rosh ook en hij knalde van rechts voor het doel de bal in de verre kruising. Dan trapt BLC af, CDW verdedigt goed en neemt de aanval over. Dat wordt een ingooi, en Benjamin Polman ziet Rosh gaan. Het schot was net zo mooi, maar nu laag, maar wel goed voor 5-2. Rosh had zijn hattrick te pakken. Dan is het gedaan voor nummer 100, Robbin van den Berg. Het dragen van zijn ereshirt bij zijn 101e wedstrijd voor CDW1 kon niet verhinderen dat hij kramp kreeg. Tom Pijpers kwam er voor hem in. Dan even later, Floris van Dijk valt ongelukkig in een duel, schouder uit de kom en einde wedstrijd denk je dan. Het leek er op dat CDW nog 20 min. met 10 man moest spelen. Dat werden er 10, magische handen hadden de schouder van Floris weer op zijn plaats gekregen en dus was het de laatste 10 minuten weer spelen met komplete teams. BLC had toen de pijp al helemaal leeg. Ingmar de Wit had nog wel zin in een actie, en Floris loerde al weer op een doelpuntje. En dat lukte, Ingmar glipte langs 3 man en legde af. Floris kapte de uitkomende keeper uit en schoot raak, dat was de 6-2. Dat had in de laatste minuut nog meer kunnen worden maar zeker geen verwijt aan de scheids, een strafschoprijpe situatie wegens hands van een BLC-er liet hij onbestraft, het was goed zo, 6-2 dus. Paaszaterdag speelt CDW de inhaalwedstijd bij Roda Boys Bommelerwaard.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha