Wijk bij Duurstede, 20 augustus 2019. In navolging van vitaliteitstesten in Cothen en Langbroek worden deze voor Wijkenaren afgenomen op vrijdag 13, zaterdag 14 en 21 september op Sportpark Mariënhoeve. Aanmelden kan middels de persoonlijke uitnodiging van de gemeente of via deze link en klikken op 'inschrijven fittest'.

Deze metingen nemen drie kwartier in beslag, inschrijven kan tot 8 september (van 09.00 tot 17.15 uur) en worden afgenomen door de medewerkers en vrijwilligers van de werkgroep ‘Gezond en Vitaal ouder worden’. Op deze dagen zijn stands te bezoeken met informatie over veilig wonen, bloedsuiker-prikken, een gesprek met voedingsconsulent en/of diëtist over gezonde voeding. Optioneel is de bloedsuiker meting. Deze wordt bij voorkeur nuchter gedaan, 8 uur voor het prikken mag er niet gegeten en gedronken worden (m.u.v. water en medicijnen). Niet nuchter prikken kan ook, maar dan mag men twee uur voor het prikken niet meer eten (m.u.v. water en medicijnen). Elke deelnemer krijgt een beweegwijzer mee, met het beweegaanbod in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Inloopspreekuur E&E en gemeentehuis

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken is Tobias Wijnmaalen wekelijks in het gemeentehuis aanwezig, kamer 0-15 achterin; op dinsdag 20,27 augustus,3 en 10 september van 15.00-17.00 u. Op donderdag 22,29 augustus,5 en 12 september van 10.00 tot 12.00 uur in het E&E.

Sport begint bij plezier hebben

Tobias Wijnmaalen van de Stichting Wijksport licht de doelstelling toe. ‘Het doel is om vooral inactieve mensen te bereiken en hen te laten bewegen. Om zolang mogelijk vitaal en gezond te blijven is matig tot intensief bewegen verdeeld over meerdere dagen per week een belangrijk uitgangspunt. Uit cijfer van de volksgezondheid 2018 blijkt dat dit een hele opgave is voor de doelgroep. Zo blijkt dat slechts 46% van de mannen en vrouwen van 50-64 jaar en krap 43% van de mannen en 31% van de vrouwen van 65+ aan deze beweegrichtlijn voldoet. Een vertrekpunt om de vitaliteit inzichtelijk te maken is deze gratis meting. Vanuit daar kan er doorverwezen worden naar het beweegaanbod in de gemeente. Krijgt men het advies mee om bijvoorbeeld meer te bewegen en/of om te werken aan valpreventie. In de 12 weekse cursus Wijk Balans & Spel krijgen deelnemers op eigen niveau en in eigen tempo oefeningen waarbij er aandacht is om het vallen te voorkomen, balans, spel en samenhorigheid. Ook krijgen de mensen adviezen om de dagelijkse activiteiten zo veilig mogelijk uit te voeren. Deze cursus wordt verzorgd door buurtsportcoach Giel Jan Wittenberg en herstel- en conditietrainer Pieter Barte. Wilt u gevarieerd en lekker bewegen waar ook spel aanbod komt dan verzorgt Teunie Emons dit jaar twee extra groepen in Wijk bij Duurstede op vrijdag middag en twee groepen in Langbroek. Ook kunnen mensen aan bestaande sport & Spel lessen deelnemen. Want, besluit Tobias, sport begint bij plezier hebben’.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha