Wijk bij Duurstede, 17 juli 2019. Zaterdag 13 juli werd bij Judo Duurstede het seizoen afgesloten met het traditionele Landentoernooi. Tijdens het Landentoernooi worden alle judoka’s verdeeld in 8 teams. Van de 8 teams worden er twee poules van 4 teams gemaakt en elk team judoot 3 wedstrijden. Dit keer namen er 86 judoka’s deel aan het Landentoernooi. Het is een variatie van tuimelaars, recreanten en ervaren wedstrijdjudoka’s. Deze combinatie maakt het ook erg leuk, want iedereen leert van elkaar en er is ook lol en plezier onder elkaar. Elk team heeft een teamleider, zodat de judoka’s ook nog begeleidt worden.

Het was een super leuke, sportieve en gezellige dag. Alle deelnemers gingen naar huis met een medaille en de tuimelaars kregen ook nog een beker.

In poule 1 was er een 1e plaats voor Japan en in poule 2 kwam Hongarije als winnaar uit de poule. De wedstrijden tussen de landen waren erg leuk om te zien en soms ook spannende partijen. Mooi om te zien dat iedereen en sportieve middag heeft gehad met veel plezier.

Na het toernooi werden er ook nog wat prijzen uitgereikt. De punten van de judoka’s worden het hele seizoen bijgehouden en daaruit komt een top vijf en deze judoka’s krijgen daarvoor nog een mooie beker.

Top 5 Vanenladder

  1.  Bo Knoppert
  2. Pepijn van Kooten Niekerk
  3. Ryan Lobbe
  4. Lizzy Koch
  5. Manu de Munnik

De punten worden van alle jaren bij elkaar opgeteld en daarmee zijn er mooie vanen of schildjes te verdienen. Dit keer zijn twee judoka’s over de 4000 punten heen gegaan en kregen een mooie zilveren schaal en dat zijn Dylan van Haarlem en Pepijn van Kooten Niekerk.

Na de vanenladder werden de judoka van het jaar en talent van het jaar bekend gemaakt. Dit zijn judoka’s die in hun eigen categorie opvallen binnen de vereniging en deze judoka’s hebben daarnaast ook mooie prestaties geleverd tijdens de toernooien.

Talent van het jaar

Bo Knoppert

Judoka van het jaar

Mik van der Duim

Jubilaris

Na al deze prijzen werd Dirk nog in het zonnetje gezet vanwege dat hij 12,5 jaar in dienst bij de vereniging en hij kreeg een mooie sjerp en nog wat lekkers.

Het was een hele mooie sportieve middag en die werd afgesloten met een heerlijke bbq en het was nog een gezellige avond. Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie en op maandag 2 september starten de judolessen weer!!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha