Wijk bij Duurstede, 13 juli 2019. De drie plaatselijke voetbalverenigingen (het Wijkse CDW, SVF uit Cothen en SVL Langbroek) hebben recentelijk besloten de handen ineen te slaan op het gebied van vrouwenvoetbal. Het is de bedoeling, dat in seizoen 2019/2020 twee gecombineerde teams gaan deelnemen aan de competitie onder de naam VV Duurstede (Vrouwen Voetbal Duurstede).

Er wordt gestart met één Meisjes team onder de 19 en één Vrouwen team Dit is het resultaat van constructief en positief overleg tussen de clubs. Aanleiding voor deze samenwerking is het feit, dat kleine en middelgrote verenigingen vaak niet voldoende teams hebben om vooral meiden en vrouwen goed in te delen. Om te voorkomen, dat enthousiaste vrouwen en meiden om die reden stoppen met hun favoriete sport, hebben de drie clubs de samenwerking gezocht.

Op donderdag 11 juli hebben de clubs de overeenkomst voor deze samenwerking getekend. De komende tijd zal gebruikt worden om die samenwerking op een goede manier vorm te geven. De bestuurders van de drie verenigingen zijn positief over deze ontwikkeling.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha