Wijk bij Duurstede, 18 april 2019. ATV, drie letters. Wie weet het nog? In de jaren negentig van de vorige eeuw en aan het begin van deze eeuw een begrip. Extra vrije dagen, bedoeld om meer ruimte te scheppen voor starters op de arbeidsmarkt. Je had dan 1 keer in de week of 14 dagen een extra vrije dag. De letters ATV stonden voor Arbeids Tijd Verkorting.

Deze regeling heeft de naam gegeven aan het toernooi dat elk jaar in april bij jeu de boules club Mazijk de Petanque het buiten seizoen “af trapt”. Aftrappen is misschien niet zo’n erg handige term voor een sport, waarbij er toch hoofdzakelijk met ballen wordt gegooid. Om het karakter van de ATV regeling te benadrukken wordt dit toernooi altijd op een doordeweekse dag gespeeld, bij voorkeur op woensdag.

Goed, tot zover de weetjes. Afgelopen woensdag 17 april was het dus weer zover, 18 teams hadden zich ingeschreven en gingen op het buitenterrein op ons complex aan de Mariënhoeve, in een voorronde over twee partijen de strijd aan. Na de voorronde werd het spelersveld op basis van de uitslagen verdeeld in een A, B en C poule. In de poules moest er in drie partijen beslist worden wie er met de prijzen naar huis mocht.

Aan het einde van de dag konden in de A poule Henk Veldhuizen en Hennie Ansems, les Taxateurs uit Culemborg met de 1e prijs naar huis. In de B poule waren dat Henk van Helmondt en Ruud de Groot, van les Cailloux uit Zeist en tenslotte in de C poule Marco van Gils en Koen Verf, van de Hakhorst uit Leusden.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha