Langbroek, 31 maart 2019. SVL trof in de beker voor de derde keer FC De Bilt, een oude bekende die SVL in het seizoen 2015/2016 en 2016/2017 uit wist te schakelen. Beide keren waren uitwedstrijden voor SVL, nu ontmoetten ze elkaar in Langbroek. Er moest dus wat recht gezet worden tegen deze tweedeklasser.

Goed resultaat

Hoewel tweedeklasser, het staat op het punt om naar de eerste klasse te promoveren, het staat namelijk fier bovenaan met 4 punten voor op de concurrentie in hun competitie en SVL heeft zijn laatste wedstrijden niet direct kunnen uitblinken in perfectie. Bovendien ontbraken bij SVL: Danny Kuijer, Rik van Leeuwen, Wouter van Hoof, Geert-Willem Merkens en Ali Alkan, de laatste begon op de bank en was indien nodig inzetbaar. Commentaar van trainer Aad van den Berg voor aanvang van de wedstrijd op de vraag wat de mogelijkheden voor SVL waren: “Nu we zo ver doorgedrongen zijn in deze beker gaan we met alles wat we hebben op voor een goed resultaat omdat weer een ronde verder heel interessant is. Wat betreft het aantal spelers dat niet kan spelen, we denken dat we toch nog een behoorlijk team op de been hebben kunnen brengen. Ja, ik geloof er in.”

Splijtende voorzet

De wedstrijd begon verrassend goed voor SVL want al in de tweede minuut wist Alex van Eem een splijtende voorzet af te leveren aan Selçuk Albayrak die vervolgens in een perfecte run iedereen voorbij liep en heel vakkundig met buitenkantrechts de keeper wist te omzeilen: 1-0. De Bilt bleek er niet van onder de indruk en wist het spel vanaf toen naar zich toe te trekken en in de 14e minuut kwam het middels een geweldig doelpunt langszij: 1-1. Twee minuten later kopte Koen van Dijk uit een schitterend voorzet van Mitchel de Vaal over en SVL kreeg een minuut later weer een goede kans, maar Kevin van Leeuwen schoot de bal die uit een corner voor zijn voeten kwam maar net naast. Maar het spel bleef zich ook daarna voor het grootste gedeelte afspelen op de helft van SVL en was het De Bilt dat het SVL behoorlijk moeilijk maakte. Met 1-1 op het bord werd er gerust.

Goed vervolg

Na de rust leek het gedaan met De Bilt en was het SVL die de toon zette. Al in de 2e minuut na rust probeerde Alex van Eem het met een flinke knal, maar die werd gehouden. In de 66e minuut was er al weer een prima kans voor Alex van Eem, maar hij miste. In de 73e minuut ging Koen van Dijk eraf, voor hem kwam toen toch nog Ali Alkan van de bank. Toen Mitchel de Vaal twee minuten later op een prima door Roben Schenk aangereikte bal de 2-1 er in schoot was het gezien het spel wel zowat beslist want het leek er op dat de tegenstander de handdoek had geworpen. Vier minuten voor het einde kwam Martijn Verkerk Willem Baaij vervangen en weer een minuut later rechtvaardige Ali Alkan zijn invalbeurt door de 3-1 binnen te trappen. Zelfs Martijn Verkerk was nog dicht bij een doelpunt, maar de eindstand bleef 3-1 en dat was genoeg om in de kwartfinale te geraken. Het was een heel sportieve wedstrijd met maar weinig overtredingen, geen enkele kaart en een prima arbiterstrio.

Opstelling: Paul Emons – Roben Schenk – Bastin Hofman – Kevin van Leeuwen – Bart Bruijne – Alex van Eem – Mitchel de Vaal – Walter Cremers – Selçuk Albayrak – Koen van Dijk (Ali Alkan) – Willem Baaij (Martijn Verkerk). Komende zaterdag voor de competitie SVL-OranjeWit. Aanvang 14.30 u.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha