Wijk bij Duurstede, 18 maart 2019. Zaterdag 16 maart vonden de districtskampioenschappen onder 15 jaar plaats. Dit is het kwalificatietoernooi voor de Nederlandse kampioenschappen op 6 april.

Mooie ervaring

Als eerste was het de beurt aan Sytske Norg. Sytske nam voor het eerst deel aan het DK. Ze was heel gespannen en heeft voor haar doen heel goed gejudood. Beide partijen gingen helaas verloren. Een hele mooie ervaring en ze mag volgend jaar nog een keer meedoen. In de middag was het de beurt aan Mik van der Duim. Mik bleek na de weging 1 tegenstander te hebben. Mik moest drie keer tegen deze jongen judoën. De eerste partij werd nipt verloren. De tweede partij was heel spannend. In de reguliere speeltijd was het gelijk, waardoor de golden score de beslissing moest brengen. Het was een gelijk opgaande partij. Uiteindelijk scoorde Mik een wazari en won de partij. De derde partij werd beslissend. De derde partij werd gewonnen met een ippon door een hele mooie overname.

Mik behaalde een mooie 1e plaats tijdens de districtskampioenschappen. Op naar de Nederlandse Kampioenschappen op 6 april in Leek!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha