Wijk bij Duurstede, 12 maart 2019. Afgelopen zaterdag, 9 maart, was er weer een thuisdag voor volleybalvereniging Bourgondië. Dat betekent dat er maar liefst negen teams thuis op sportpark Mariënhove aan mogen treden. En dit keer een zeer succesvolle dag. Geen enkel team verloor de wedstrijd. Het begon eigenlijk al afgelopen dinsdag toen Heren 2 zijn titelaspiraties kracht bij zette door Shot uit Culemborg met een 4-0 overwinning te kloppen. De strijd met Irene voor de titel in de 2e klasse zal waarschijnlijk tot het einde van het seizoen duren.

De zo succesvolle zaterdag begon om 12.30 uur met drie jeugdwedstrijden. Jongens C1 speelde met 2-2 gelijk tegen Taurus uit Houten met daarbij twee zeer spannende sets en twee wat minder spannende sets. Hierdoor blijven de ploegen op de 2e en 3e plaats staan. Meisjes B1 wist zeer overtuigend met 4-0 te winnen van UVV uit Utrecht. Hierdoor is dit team ver weg van de onderste plaats gekomen. In een zeer grillige wedstrijd qua setstanden wist Jongens A1 een 2-2 gelijkspel in de wacht te slepen tegen de overtuigende koploper in deze klasse, Musketiers uit Elst.

Om 14.30 uur de volgende drie wedstrijden. Meisjes C1 wist overtuigend de slag om de 2e plaats in de poule te winnen met 3-1 van naaste concurrent Taurus uit Houten. Dames 2 speelde zichzelf terug in de strijd om de plaatsen net onder de lijstaanvoerder door de studenten van Protos uit Utrecht met 3-1 terug te wijzen. En Heren 1 speelde een echt degradatieduel. Het verschil met concurrent Woerden was wel vier punten in Wijks voordeel maar aangezien je vijf punten kunt verdienen per wedstrijd was dit een cruciaal duel. Na de strubbelingen in het begin van het seizoen, de trainer die tragisch wegvalt (van harte beterschap), moest dit team weer op de rails worden gezet en daar zijn ze de afgelopen weken in geslaagd met als voorlopig hoogtepunt de eclatante 4-0 overwinning op Woerden die uit de bus rolde. Heer en meester op alle vlakken van het volleybalspel werd Woerden eigenlijk overklast. Hierdoor blijft Heren 1 zo goed als zeker behouden voor de 2e klas.

Om 16.30 uur de laatste ronde wedstrijden. Meisjes A1 sloeg de aanval van Maarssen op de 2e plaats zeer duidelijk af met een duidelijk en verdiende 3-1 overwinning. Heren 3 heeft de laatste weken de weg omhoog weer gevonden en dat ondervond ook het hoger geklasseerde Kromme Rijn uit Odijk. De gasten hadden zeer weinig in te brengen en een gedecideerde 4-0 was het resultaat. Op het laatste veld was de topper bezig tussen Dames 1 (dat op de 4e plaats staat) en koploper Majella uit Utrecht dat dit seizoen pas een keer had verloren. Dames 1 draait een prima seizoen waarbij ze nog net tekort komen voor de promotieplaatsen in de 2e klas maar in deze wedstrijd wilden ze laten zien wat ze echt konden. In een superspannende wedstrijd trok Bourgondië in de eerste drie sets elke keer aan het langste eind met slechts 2 punten verschil, 27-25, 25-23 en 25-23. Pas in de vierde set was het gat iets groter maar Majella werd met een duidelijke 4-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Op zaterdag 23 maart is de volgende thuisdag van volleybalvereniging Bourgondië.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha