Langbroek, 10 maart 2019. GJS uit Gorinchem kwam afgelopen zaterdag op bezoek bij SVL. Ongetwijfeld zal die ploeg, ondanks dat het op de onderste plaats staat, gekomen zijn om alles op alles te zetten en nog een ampele poging te doen om uit de gevarenzone te geraken, maar voor SVL was het juist van belang om daar niet in terecht te komen en aansluiting te houden met de subtop, ergo, men ging er weer eens goed voor zitten op de Oranjehof. Niet van de partij waren Kevin van Leeuwen (geschorst), Danny Kuijer, Walter Cremers en Wouter van Hoof (allen geblesseerd).

Geen hoogstaande wedstrijd

Het werd wat je noemt een niet erg hoogstaande match en dat is misschien nog voorzichtig uitgedrukt. Het weer speelde daarbij een belangrijke rol, regen en eerst een harde wind die aangroeide tot stormkracht, ontregelde voortdurend het spel en wel zodanig dat de wedstrijd in de eerste helft vijf minuten voor tijd werd afgefloten. Een eerste helft die gekenmerkt werd door niet aankomende passes en en balverlies. Van beide partijen overigens. Hoogtepunt was de 13e minuut toen Selçuk Albayrak alleen op de keeper afging en de bal jammerlijk tegen de paal schoot. Een minpunt was dat diezelfde speler in de 17e minuut tegen een gele kaart aanliep wegens protesteren. Ook GJS kwam soms in een scoringsmogelijkheid zoals in minuut 26 toen er kort na elkaar tweemaal naast werd geschoten. De rust ging in met een 0-0 stand.

Tegen wind

Met nog vijftig minuten op het bord begon de wedstrijd na de rust weer met voor SVL de bijkomende handicap dat die tegen de wind in moest voetballen. Na vijf minuten werd er van helft gewisseld. In de 54e minuut was het Rik van Leeuwen die, ondanks die tegenwind, vanaf de rand van het zestienmetergebied de score voor Langbroek opende, hij schoot hard en onhoudbaar de 1-0 binnen. SVL leek toen te beseffen dat het de betere ploeg was en wist verschillende keren een prima aanval op te zetten door Willem Baaij te lanceren op links en bij één van de aanvallen, die overigens begon met een knappe steekbal van Bart Bruijne die Alex van Eem vond en die weer Willem Baaij kon bereiken. Willem aarzelde niet en schoot de 2-0 binnen. In de 88e minuut knalde SVL’s pinchhitter Martijn Verkerk de 3-0 binnen na weer goed voorbereidend werk van het duo Bruijne en Baaij. Hij was net ingevallen voor Selçuk Albayrak. Met deze winst stijgt SVL naar plaats vijf met even veel punten als nummer vier Nieuw-Lekkerland dat volgende zaterdag de tegenstander is. In Nieuw-Lekkerland. “Het verschil in deze wedstrijd,” merkte Jan op, “ was dat GJS niet beter kon en SVL juist wist dat het wel beter kon.” En Tom zei: ”Het leek een koude douche (letterlijk) te worden, maar eindigde toch nog in een warm bad.” Wijze opmerkingen waar geen speld tussen te krijgen was.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Erik van Eckeveld – Roben Schenk – Bastin Hofman – Bart Bruijne – Alex van Eem – Rik van Leeuwen – Mitchel de Vaal – Ali Alkan (Koen van Dijk) – Selçuk Albayrak (Martijn Verkerk) – Willem Baaij.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha