Wijk bij Duurstede, 19 februari 2019. Zaterdag 16 februari vonden in Ede de Districtskampioenschappen onder 18 jaar plaats. Dit is het plaatsingstoernooi om je te kunnen kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen onder 18 jaar. Het DK is altijd een toernooi op zich en brengt extra spanning met zich mee. Uit Wijk bij Duurstede namen er vijf judoka’s deel aan het DK.

Pepijn, Dylan en Mik komen uit voor Judo Duurstede en Abigail en Finn komen uit voor Theo Meijer Sport maar zijn wel bij Judo Duurstede begonnen met judo. Als eerste was het de beurt aan Abigail. Abigail maakt haar partijen altijd spannend. De eerste werd overtuigend gewonnen en de tweede werd ook gewonnen na een spannende partij. De halve finale ging helaas verloren door in het begin van de partij een score tegen te krijgen. Nu de partij om het brons en deze werd uiteindelijk gewonnen met een ippon, waardoor Abigail 3e is geworden.

In het tweede blok was het de beurt aan Pepijn en Dylan. Dylan stond na twee maanden blessureleed weer op de mat en dat ging best goed. De eerste partij werd gewonnen. Daarna helaas twee verloren, waardoor hij op een 5e plaats eindigde. Pepijn won zijn eerste partij vrij snel met een ippon. De tweede partij ging helaas aan het einde van de vier minuten verloren. De derde partij werd heel snel gewonnen met een mooie ippon. De vierde partij was spannend. Pepijn was wel beter, maar kon niet tot een score komen. Maar net voor tijd maakte hij toch een wazari en won deze partij. Nu de partij om brons. Deze partij werd niet gejudood, omdat zijn tegenstander een blessure had. Hierdoor behaalde Pepijn een mooie 3e plaats.

In het derde blok was het de beurt aan Finn en Mik. Voor de beide was er niets te verliezen. Finn had zijn eerste toernooi vandaag na een langslepende blessure. Uiteindelijk kwam Finn nog heel ver en was het heel zuur hoe hij de partij om brons verloor, maar het belangrijkste is dat hij weer wedstrijden heeft gedraaid en heel is gebleven. Mik judoot nog in een leeftijdscategorie lager. Mik heeft het zeer goed gedaan door twee partijen te winnen en twee te verliezen, maar hij heeft zeker zijn mannetje gestaan en eindigde uiteindelijk op een zevende plaats.

Voor Pepijn en Abigail een zeer mooi resultaat, waarmee zij zich hebben gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen op 9 maart in Den Haag. Heel veel succes tijdens het NK!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha